Anyák napi idézet

Anyáknapja

Mit is kívánhat egy anya anyák napja alkalmából? Egy csokor virágot, verset, netalán idézetet?

Több formája is van annak, hogy megköszönjünk édesanyánknak a gondoskodást. Gyerekként verseket szavaltunk, majd virágot adtunk neki, és ahogy teltek-múltak az évek, próbáltunk mindig felülmúlni önmagunk, ahogy öregszünk, úgy visszatérünk a csokor virág megoldásra. Rengeteg vers, dalocska, idézet, mondóka íródott az édesanyákhoz.

Csókold meg édes anyukádat százszor,
Szorítsd kezét jól, bárhová vezet,
Szívből szeretnek téged talán máshol,
Legjobban mégis anyukád szeret.
Lakner Artúr

Anya az az ember, aki felöltözteti a napot. Felkel és élni kezd benne, és számunkra, akik ismerjük őt, egyszerűen elképzelhetetlen lenne az élet nélküle. És mit szólnánk, ha eltűnne? Akkor mi lenne? Hová tűnt a levegő, amit beszívunk? Hová mosta el a víz az utat, amin járunk? Hová rejtőzött a föld a lábaink alól?
Tore Renberg

Létezik-e hatalmasabb erő, mint az anyai szeretet, amely faltörő kosként töri be a várak kapuját, és árként sodor el minden útjába eső akadályt?
Martin Pistorius

Az anya küzd a világ közepén,
Szeme aggódón csügg gyermekén.
Várnai Zseni

Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.
Csitáry-Hock Tamás

Az anyaság magában hordoz egyfajta természetes bánatot is: a gyerekeid kirepülnek a nagyvilágba. De minél jobban neveled őket, annál tovább juthatnak. És a távolság ellenére is, a szeretetben nevelt gyerekek egyre közelebb és közelebb kerülnek az anyjukhoz. A te helyed ott van a szívükben, ezért mindig olyan lesz, mintha ott lennél mellettük.
Steve Biddulph

„Az angyalok – úgy érzem – odafenn,
Ha suttognak szerelmesen, puhán,
A lángoló igék közt sohasem
Lelnek oly ájtatosat, mint “Anyám”.”
Edgar Allan Poe

About The Author