Ezért karikás a szemünk!

Szépségápolás

Biztos te is sokat gondolkoztál már azon, hogy a szem alatti karikák hátterében pontosan mi is állhat. Nem alszunk, eleget mondják sokan, azonban a dolog ennél egy kicsit bonyolultabb. Ráadásul a szem alatti karikák nem nyújtanak túl esztétikus látványt sem, így nem árt mielőbb rájönni, hogy mi is állhat a dolog hátterében, ugyanis az eltüntetéséhez ismerni kell az okokat, annak érdekében, hogy hatékonyan lehessen kezelni a problémát. Cikkünkben most a lehetséges magyarázatokat gyűjtöttük össze. 

Az alvás 

A legnyilvánvalóbb ok valóban az alvás hiánya, azonban a napi alvás mennyiség egyénenként eltérő lehet. Egy átlagember napi igénye napi hét óra, ennél kevesebb alvás esetén fennállhat a kockázat, hogy karikás szemmel ébredünk. Ugyanakkor nem lehet elfeledkezni arról sem, hogy minden ember más és más, így lehetséges, hogy valakinek nyolc-tíz óra sem elég. Éppen ezért az alvás, mint okozó gyakran nem állja meg a helyét. Érdemes lehet egy tesztet végezni, melynek értelmében mindennap igyekszel minimum hét órát aludni, ha ennek hatására a karikák eltűnnek, akkor megtaláltad az okot.

Azonban mi lehet abban az esetben a probléma, ha kipihenten ébredsz, de a karikák mégis ott vannak a szemed alatt? 

 

A genetika 

Talán ez az egyik legrosszabb eshetőség, ugyanis ilyenkor valamilyen örökölt dologról van szó. Bőrgyógyászok véleménye szerint azonban nem kell teljesen az örökletes jelenség esetén sem elkeseredni, ugyanis szerintük ezt a pangó vérkeringés okozza. Ennek következtében a kapilláris erek átütnek a vékony bőrön és ezért éktelenkednek a karikák a szemek alatt. Masszázzsal és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel azonban egészen jól lehet kezelni a helyzetet. Érdemes lehet valamilyen szemránckrémet is beszerezned, amelyet ütögető, finom mozdulatok kísértében javallt felvinned, majd a bőrbe masszíroznod. Ez azért jó megoldás, mert hatására felpezsdül a vérkeringés. 

About The Author