így ápold érzékeny bőrödet nyáron

✨ Így ápold érzékeny bőrödet nyáron!

Szépségápolás

Nyáron a bőrünk szenved. Szépíthetnénk a dolgot, de hiába. A tűző napfény, a meleg, az izzadtság, a por, ami rátapad, mind-mind olyan tényező, amitől a bőrünk szenved. Ezért nyáron fokozottan kell figyelnünk rá, óvni és kímélni, ápolni amennyire csak lehet.
Tudtad? Nyáron másképp kell ápolni a bőrt, és másképp kell sminkelni is. Így elkerülheted, hogy a bőröd szenvedjen, károsodjon, és idősebbnek látszódjon a koránál.
Lássuk, hogyan csináld.

Miben más a nyári bőrápolás?

Nyáron muszáj nagyobb figyelmet fordítani a bőr hidratálására, hiszen szabad szemmel is látható, hogy a bőrünk izzad, az izzadtság alatt viszont kiszárad, mivel folyadékot veszít. A száraz bőr könnyen sebessé válik és végül beteg lesz. Ezért próbáljunk meg kicsit többet hidratálni, könnyebben felszívódó készítményeket keresünk, és igyekezzünk minden nap tenni a bőrünkért. A hidratálás egyszerre jelenti a belső, bőséges vízivást, mint folyadékpótlást, és a bőr hidratálását kívülről, készítményekkel. Ez már önmagában is sokat segít, ám itt nem állhat meg a nyári bőrápolás folyamata! A másik, leginkább nyári ártalom, az UV-sugárzás, ami ellen minél magasabb faktor számú készítményekkel kell védekeznünk.
De kezdjük elölről. Miből áll a nyári bőrápolás?

Nyári bőrápolás

Nyáron általában a hidratáló készítmények használatát részesítjük előnyben a könnyű, gyorsabb felszívódás, és a bőr táplálása érdekében. A zsíros krémek nyáron kellemetlenek és a nagyja lefolyik a bőrről, mielőtt felszívódhatna. Használjunk vizes alapú készítményeket. Azonban fontos, hogy UV védelmet is biztosítsanak a nappali arckrémek, ez a kereskedelmi forgalomban kapható termékeken az SPF jelölés, válasszunk minél magasabb számút.
Nyáron a bőr könnyen eltömődik, mert a melegben kitágulnak a pólusok, ráadásul a bőr könnyebbe zsírosodik a melegben. Azonban az izzadtságban megragadnak a levegőben szálló szennyeződések és a kitágult pólusokban találnak otthonra. Ettől a bőr begyullad, sebes lesz. Ezért nagyon fontos, hogy nyáron naponta tisztítsuk arctejjel vagy tonikkal legalább az arcot, és sokkal gyakrabban radírozzuk!

 

Bőrápolás szabályai nyáron

A legfontosabb szabály, a megelőzés!
Rendszeres bőrtisztítással, bőséges hidratálással és folyadékfogyasztással készüljünk a meleg napokra. Ezen kívül, életmódszerűen, használjunk érzékeny bőrre való smink termékeket, és bőrápoló készítményeket. Ezzel kímélhetjük a bőrünket, és megelőzhetünk rengeteg problémát. Az érzékeny bőrre való termékek legfontosabb tulajdonsága, hogy nem tartalmaznak káros vegyszereket, nincs bennük sem mesterséges színező, sem illatosító anyag.

Sminkelés nyáron

Többször előfordult, hogy kipirosodik a bőröd, ahogy sminkelsz?
Az bőr érzékenységének hátterében általában a nem megfelelő kozmetikumok, a kevés bőrápolás, és az egészségtelen életmód áll. A stressz is hozzájárulhat az érzékeny bőr kialakulásához, de többnyire azzal ártunk a bőrünknek, amit ráteszünk. Ezért szerezzük be a megfelelő kozmetikumokat, és smink termékeket.

A nyár, a napsütés és a pancsolás is kemény kihívás elé állítják a bőrünket, és kiemelten az arcunk bőrét. Ezért nagyon fontos, hogy bőrbarát, minőségi smink termékeket használjunk. Olyan alapozóra, szemöldökformázóra és vízálló szemöldök ceruzára van szükség, amiben nincs vegyszer, nincs allergizáló illatanyag.

Tehát, a nyári bőrápoláslényege a bőséges vízivás, a rendszeres hidratálás, gyakori tisztítás és bőrradír. Ezen kívül már csak bőrbarát, minőségi smink terméket kell használni, és a bőr meghálálja.

A Jane Iredale termékek használatával nagyon egyszerű dolgod lesz. Mivel ezek a termékek káros vegyszerek nélkül készülnek, nincs bennük sem mesterséges színező, sem illatosító anyag. Nincs tartósítószer sem, ezért minimális az esély a túlérzékenységre.

About The Author