Így válaszd ki a költözés időpontját!

Női tippek

A költözés első lépése egyértelműen a költözés időpontjának kiválasztása. Sokan azt gondolhatnák, hogy ez teljesen felesleges, hiszen időközben úgyis kialakul, de a helyzet az, hogy ez nem igaz. Az időpont meghatározása nélkül, ugyanis úgy érezheted időd, mint a tenger, ám ezzel a gondolattal megszűnik az irányítás, ami miatt akár az egész költözés kimenetele is veszélybe kerülhet.

A kérdés már csak az, hogy miként és mi alapján is határozhatjuk meg hatékonyan azt a bizonyos időpontot. 

Miért fontos az időpont? 

A költözés időpontja több funkciós kérdés. Hiszen onnantól kezdve, hogy napra pontosan tudod, a dátumot el tudsz kezdeni tervezni. Költöztető céget keresni és persze szabadságot kérni a nagy napra. Ez azonban pontos dátum nélkül jobb híján lehetetlen. Emellett, ha tudod a napot, akkor a hivatali ügyeid is időben el tudod kezdeni intézni. 

A költözés előtt el kell, tudsz menni a közműszolgáltatókhoz, így jelezni tudod nekik melyik napon is fogsz kijelentkezni előző lakhelyedről, de ugye ez a pontos költözés dátuma nélkül megint csak nem működne. 

A költözés napja

A költözés napjának meghatározása erősen függ a te személyes igényeidtől is. Fontos, hogy tudd hétvégén vagy hétköznap szeretnél e költözni. Illetve azzal sem árt tisztában lenned, hogy szükséged lesz-e a költözés során segítségre. Ugyanis onnantól kezdve, hogy rokonok vagy barátok segítségét kéred, figyelembe kell venned az ő ráérésüket is. Emellett intézkednek, kell saját szabadságolásod ügyében is. Fontos, hogy előre jelezd a munkáltatódnál, hogy mely napra, napokra lesz szükséged, így ők is előre tudnak készülni és nem éri őket meglepetés. 

Ha hétköznap szeretnél költözni, akkor szinte biztos, hogy szükséged lesz arra a szabadnapra, ám ha úgy érzed, vagy előre tudod, hogy nem tudod szabaddá tenni magad, akkor számodra a tökéletes nap a költözésre biztos, hogy hétvégi napra esik majd. 

 

Sürgős-e?

A költözésnek többféle oka is lehet, ezért mérlegre kell tenned a sürgősségi tényezőket is. Ha egy új munkahely vagy előző bérleti szerződés lejárta gyorsítja a folyamatot, akkor ennek tükrében kell meghatároznod a költözés napját. Ha pedig minden tényezővel tisztába tetted magad, mérlegeltél és tudatosan átgondoltál mindent, akkor biztos, hogy sikeresen választod majd ki a napot és hajtod végre a tervet. 

About The Author