sminktrendek a fesztiválszezonban

? Sminktrendek a fesztiválszezonban

Szépségápolás

A fesztiválszezon az év egyik legpörgősebb időszaka. Ilyenkor végre nem kell arra figyelni, hogy tökéletesen nézzünk ki, végre lehet egy kicsit másnak lenni, kilógni a tömegből és túlozni. Ráadásul nemcsak a kiegészítők halmozásával lehet ezt megtenni, a körmeinket, és az arcunkat is fesztiváli hangulatba öltöztethetjük. A különböző sminktrendek a fesztiválszezonban is hódítanak tehát, az alábbiakban pedig részletesebben foglalkozunk e témával.

Sminkelési szabályok fesztiválszezonban

A fesztiválszezon szerencsére nem köti meg lényegesen az emberek kezét, hiszen gyakorlatilag a csillagos ég a határ a sminkelési lehetőségekben. Tehát ha csak néhány szabályt kellene megfogalmazni, akkor azok az alábbiak lennének:

  • Kísérletezzünk feltűnőbb színekkel, ne féljünk a merészebb vonalaktól!
  • Nyugodtan legyünk vadak, feltűnők! – így kitűnhetünk a tömegből
  • Jó, ha a sminkünk vízálló, hiszen a fesztiválszezon, egyben strandszezon is.

Ha nyár, akkor bulik, ha bulik, akkor fesztivál. A fesztivál az a terep, amikor az arcfestések, különleges fényeffektek, strassz-kövek, extravagáns műszempillák, applikációk is abszolút megjelenhetnek a sminkünkben. Persze ilyenkor is szeretnénk a lehető legjobban kinézni, mégis szembe kell néznünk néhány nehézséggel:

  • Egész nap a szabadban vagyunk, így meg kell védenünk arcbőrünket a nap káros sugaraitól, valamint fontos, hogy tartós sminket készítsünk, amit nem „izzadunk le”. Ehhez a vízálló szemfestékek és a vízálló szemöldökformázó zselék is jó szolgálatot tehetnek.
  • Természetesen az sem árt, ha minél kevesebb kozmetikumot cipelünk magunkkal a gyors fesztiválsmink elkészítéséhez.
  • Végül jó, ha olyan minőségű termékeket választunk, amelyek már beváltak és amik tartósnak bizonyultak. Ezek segítségével könnyedén és gyorsan elkészíthetjük a tökéletes sminket nappalra és éjszakára is.

Nappali fesztivál smink

 

Az alapozó használatakor mindenképp figyeljünk arra, hogy fényvédővel ellátott terméket használjunk, vagy az alapozó alá kenjünk fényvédőt, hiszen jó eséllyel reggeltől-estig a tűző napon leszünk, így fontos, hogy óvjuk bőrünket.
Amennyiben nem akarunk alapozót használni, egy színezett hidratálókrém is megteszi, természetesen a fényvédővel ellátott változatok közül. Ha folyékony alapozót vagy hidratálót választottunk, akkor kerüljön rá egy kis púder is, hogy ne csillogjon az arcunk.
A szem festéséhez használjunk egy visszafogott, natúr árnyalatú vagy csillogó gyöngyházfényű szemhéjfestéket. Ha feltűnőbb szemsminket szeretnénk, akkor a krémes állagú szemhéjpúdert csillámporral is feldobhatjuk. Ezután a szempilla tövébe húzzunk egy vékony vonalat színes vagy fekete szemhéjtus segítségével, majd szempillaspirállal fessük ki a szempillákat is. Az ajkakra világos árnyalatú szájfény kerülhet, ami amúgy is nagy divat manapság, fesztivál szezon ide-vagy oda.

 

Éjszakai fesztivál smink

Az arcbőr alapozása megegyezik a nappali sminknél említett folyamattal, esetleg kiegészíthetjük egy kis pirosítóval az orcákra. A szemfestéshez egy fekete színű szemkontúr ceruzára lehet szükségünk, lehetőleg olyan változatra, aminek szivacsos a másik vége. Ha nincs ilyenünk, akkor egy külön szivacsos szemhéjárnyaló ecset vagy fültisztító pálcika is remek szolgálatot tehet számunkra. A szem alá és fölé is húzzunk egy-egy kontúrvonalat majd a szivacsos résszel maszatoljuk el, hogy ne legyen olyan éles a kontúr.
Egy csillogó világosbarna vagy egyéb általunk választott színű szemhéjpúderrel könnyedén kiemelhetjük a mozgó szemhéjat és a felette lévő részt is. Ezután jöhet a szempillaspirál, de ha megmaradt a nappal készített szemhéjdíszítés, akkor ezt a lépést nyugodtan ki is hagyhatjuk. Végül egy pink vagy rózsaszínes árnyalatú szájfénnyel zárhatjuk az éjszakai smink készítését.

A fesztivál szezon tehát szabad teret enged nekünk sminkelés terén, így nyugodtan éljünk ezzel a lehetőséggel és ne fogjuk vissza magunkat. A fenti néhány smink ötlet bár jó kiindulási alapot adhat, de mindenkinek érdemes a maga stílusához illő fesztiválos sminket készítenie.

About The Author