így könnyítsd meg a kerti munkát!

🍀 Így könnyítsd meg a kerti munkát!

Kert

A fűnyírás sok családban okoz fejfájást. Hétköznap későn érünk haza, se kedvünk, se energiánk nekiállni a munkának. Hétvégén szeretünk lustálkodni, ráadásul sok esetben a szomszédot sem akarjuk zavarni szombat délelőtt. Egy robotfűnyíróba sok időre ruházunk be, amely hosszú ideig megkönnyítheti a mindennapjainkat. Nem kell azzal törődnünk, hogy eső után megint megnőtt a fű, hiszen a gépezet meghatározott időközönként teszi a dolgát.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy könnyítheti meg egy robotfűnyíró a kerti munkálatokat.

Robotfűnyíró kiválasztásának szempontjai

 

A robotfűnyíró kiválasztásának két fő szempontja van. Az első és legfontosabb, hogy tudjuk, mekkora területen szeretnénk alkalmazni. Legtöbb esetben nagyjából 6.000 négyzetméteren tudjuk használatba venni, ennél nagyobb telek esetén érdemes kettőt is beszerezni. Ha így teszünk, akkor érdemes tudni, hogy a két gépezet nem fogja egymást zavarni. Ha jól vannak telepítve, akkor nem akadnak össze.

Másik szempont, hogy tudnunk kell, mennyire egyenletes a pázsitunk. A nagyméretű robotfűnyírók képesek egyenletlen területen is boldogulni, fajtától függően akár 45%-os lejtőkön is elközlekedik. A kisméretű és mélyebb gödrök azonban gondoz okozhatnak a számára. Arra azonban oda kell figyelni, ha gyümölcsfáink vannak, akkor a hullott darabokat mindig szedjük össze. Ezeken nem biztos, hogy biztonságosan áthalad a szerkezet.

Robotfűnyíró előnyei

A robotfűnyíró egyik legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyen használható. A gépezet minimális odafigyelést igényel. Telepítést követően beavatkozás nélkül teszi a dolgát és folyamatosan dolgozik. Amíg mi munkában vagyunk, alszunk, vagy csak pihenünk, ő időközönként végig járja a kertet, hogy folyamatosan karbantartsa a füvet. Mivel nem engedi megnőni azt, így az allergiások számára is remek megoldás lehet befektetni egy gépezetbe. A készülék annyira rövidre vágja a gyepet, hogy az allergének nem tudnak a levegőbe kerülni.

Másik nagy előnye, hogy az általa kibocsájtott zajszint nagyon alacsony. Se a családot, se a szomszédokat nem zavarjuk azzal, ha szombat reggel hatra időzítjük a fűnyírást.

Mivel folyamatosan karbantartja a területet, így nem hagyja nagyra nőni a füvet. Előnye tehát, hogy mindig szép és egyenletes pázsitunk lesz. Nem kell utána összegyűjteni a nyesedéket, ugyanis olyan kicsire darabolja a füvet, hogy az szinte azonnal visszaépül a talajba. Ez tápanyag szempontjából is jót tesz a gyep számára.

Egy robotfűnyíró nem feltétlenül kerül többe, mint egy minőségi fűnyíró traktor. Utóbbival ellentétben a robotnak nincs szüksége emberi beavatkozásra. Ha megfelelően vannak elhelyezve a vezetékek és a dokkoló, akkor saját maga megoldja a fűnyírást. A robotfűnyíró ára tehát már azért is megtérül, mert nem csak pénzt, hanem energiát és időt is spórol nekünk.

A kerti munkát tehát megkönnyítheti egy robotfűnyíró vásárlása. Ennek kiválasztásában két szempont játszik szerepet. Fontos tudnunk a telek méretét és adottságait. Ha megvan a megfelelő szerkezet, akkor már csak élveznünk kell a szerkezet által nyújtott előnyöket. A robotfűnyíró ára gyorsan megtérül, hiszen időt spórol nekünk. Nincs szüksége emberi beavatkozásra, így amíg mi pihenünk vagy dolgozunk, addig ő teszi a dolgát.

About The Author