milyen laptoptáskát válasszak?

? Milyen laptoptáskát válasszak?

Egyéb kategória

A laptop lényege, hogy hordozható. Ezért egyértelmű, hogy be kell szereznünk hozzá egy jó laptoptáskát. A táskaválasztás nemcsak esztétikai kérdés: törekedjünk a praktikumra és az eszköz biztonságára is. Írásunkban áttekintjük a laptoptáskák típusait és azok előnyeit, így megkönnyítjük a döntést.

Miért kell külön laptoptáska?

 

Vannak, akik nem vásárolnak külön laptoptáskát, hanem egy egyszerű tokban viszik a laptopot. Mások egy átlagos, nem laptopra tervezett hátizsákban vagy védőtokban helyezik el. Ezek a megoldások azonban nem teljesen biztonságosak az eszköz számára.

A valódi laptoptáskák, függetlenül a kinézetüktől, stabilan tartják a gépet. Külön, kipárnázott helyet nyújtanak laptopunk számára, így óvják a sérülésektől.

Laptoptáska méretválasztás

Általánosságban elmondható, hogy a laptop csomagoláson feltüntetett méretével megegyező laptoptáskába belefér. Tehát ha 15,6″-os a laptop kijelzője, akkor ekkora méterűnek jelölt táskát kell vásárolnunk hozzá. Akadnak azonban eltérések. A képernyő keretének szélessége gyártótól függ. Így táskavásárlás előtt mindenképp próbáljuk bele a laptopot.
A leggyakoribb kijelzőméret egyébként pont a 15,6″, így ehhez könnyen találunk táskát. Vannak ritkább méretek, melyek nagyobb utánajárást igényelnek.

Laptoptáska fajták

Manapság laptoptáskák széles választéka fogad minket a boltok polcain. Hogy pontosan milyen formát és kialakítást választunk, az függ az igénybevételtől, valamint személyiségünktől is.

Laptop oldaltáska

Az oldaltáska a klasszikus módja a laptop tárolásának. Kézben vihetjük, de át is vethetjük a vállunkon. Ilyenkor hasonlít egy keresztpántos táskához, csak sokkal kényelmetlenebb. Hátránya, hogy a tartozékokon kívül más nem igazán fér bele. Így ha laptopon kívül mást is szállítunk, karácsonyfának tűnünk. Bizonyos helyzetekben (például biciklizés közben) pedig szinte lehetetlen vele közlekedni. Ugyanakkor tökéletes azoknak, akik csak tárolni szeretnék benne eszközüket. Cégen belül, rövidtávon kényelmesen tudjuk benne szállítani a laptopot.

Laptop hátizsák

A laptop hátizsák praktikusabb megoldást kínál az eszköz tárolására. Előnye, hogy számos más dolog is elfér benne a laptopon kívül. Szimmetrikus terhelést biztosít a hátnak, s kerékpározás, rollerezés közben is kényelmes. Mint minden hátizsákon, itt is lehetnek különféle zsebek. Így a kisebb tartozékokat, egeret, pendrive-ot, power banket külön tárolhatod. Egyes daraboknak USB kimenetük is van. Végül pedig, tévhit, hogy csak a sportos embereknek való a laptop hátizsák. Sokféle ízléses, akár virágmintás darab is található a boltokban, így bárki találhat magának megfelelőt.

Kézi táska

Az egyre kisebb laptopoknak hála, a laptoptáska ma már elegáns kézitáskának is álcázható. Ez hasonló a hagyományos laptoptáskához, ám sokkal kellemesebb, finomabb kialakítással és anyaggal bír. Elsősorban a hölgyek kedvence, de létezik férfi változata is. Aki ilyet választ, inkább a divatos és színes megjelenést helyezi a praktikum elé.

Üzleti táska

Az üzleti életben, meetingeken fontos a komoly, határozott első benyomás. Ezt kínálja az üzleti táskák világa, mely szintén hasonlít a klasszikus laptoptáskákéhoz, de sokkal professzionálisabb hatást kelt. Legtöbbször férfiak vásárolják, ezért sötétebb színekben gyártják. Kialakítása lehetővé teszi üzleti iratok tárolását is.

Gurulós utazótáska

Azoknak, akik sokat utaznak munkaügyben, a laptoptárolóval ellátott, keréken guruló utazótáska a tökéletes választás. Mérete egy fedélzeti kézipoggyásznak felel meg. Elférnek benne ruhák, utazáshoz szükséges dolgok, s biztonságos helyet biztosít a laptopnak.

Laptoptáskák viszonylatában nagy a kínálat. A tökéletes darab megtalálásához végig kell gondolnod szokásaidat, igényeidet. Miután sikeresen kiválasztottad a Neked megfelelő laptoptáskát, nézz körül más laptop kiegészítők között is. Ha például sokat ingázol, és jól jönne egy tartalék laptop töltő Acerhez, LG-hez vagy más típusú géphez, szerezd be most!

About The Author