A Skorpió baba

Baba mama horoszkóp

A Skorpió baba

A Skorpió baba egyénisége korán megnyilvánul. Csecsemőként makacsságával hívhatja fel magára a figyelmet. Ez azonban nem tekinthető egyértelműen negatív tulajdonságnak, hiszen nemcsak akkor kitartó, amikor nem akar valamit megtenni. Fáradhatatlanul képes próbálkozni például egy számára új mozdulattal vagy az építőjáték összerakásával.Etetése olykor embert próbáló feladat lehet: hol farkasétvággyal kebelezi be táplálékát, hol pedig nem hajlandó elfogyasztani kedvenc ételét sem. 

Ezzel egyfajta érzelmi próbának veti alá szeretteit. Mivel a szeretet ennyire fontos számára, igen féltékenynek mutatkozhat, ha például testvére születik. Nagy gondot kell fordítani arra, hogy ilyenkor is elegendő figyelemben részesüljön.

Magas energiaszintje okán szinte a végtelenségig képes fárasztani családját, ezért ajánlatos rendszeres testmozgási lehetőséget biztosítani számára. Rajong a lubickolásért, alig várja az esti fürdést. Kedvenc játékait még a kádba is magával viszi. A strandon vagy a tengerparton van otthon, ott az ő igazi világa. Egész nap képes eljátszani a sekély vízben. Szereti, amikor körülötte zsong mindenki, élvezi a családi együttléteket. Szívesen veszi, ha gyengéden bánnak vele, egy-egy hangos szóra elsírhatja magát. Szeretteihez szenvedélyes odaadással ragaszkodik. Igaz, akiben csalódik, azt hasonló intenzitással képes elutasítani. Kiengesztelni korántsem egyszerű, mert sérelmei hosszú távon is intenzíven élnek benne.

A Skorpió gyermek

Gyermekként nagyon eleven, pajkos. Mivel kíváncsisága határtalan, mindent szét kell szedni, össze kell törni, hogy megértse a lényegét. Ne legyünk vele se túl szigorúak, se túl engedékenyek. A legkisebb hibát is kihasználja. Nem könnyű megtudni, mit forgat a kis fejében, hisz egyik szembetűnő tulajdonsága a zárkózottság. Titkait, vágyait féltve őrzi, és nem állhatja, ha azokat bárki is ki akarja fürkészni. Ez kissé nehezen kiismerhetővé teszi. Ha faggatják, csak még elszántabban hallgat. Ahhoz, hogy kitárulkozzon, bizalmat kell benne ébreszteni. Távollétében ne turkáljunk a holmija között, tartsuk tiszteletben birodalmát. A zárkózottságra való hajlam felnőttkorban komoly bajokhoz, szükségtelen szenvedésekhez vezethet. Ösztönösen ráérez a dolgokra, ezért nem lehet becsapni. Nem könnyű zavarba hozni, mégis finoman kell vele bánni.

Figyelmes, öntudatos, kissé tartózkodó. Szívesen kezdeményez játékot családi körben. Ha érzi, hogy szeretik, akkor igyekszik visszaadni a szeretetet, vagy legalábbis jelét adni ragaszkodásának. Ha a Skorpió-gyermeknél valami nincs rendben, feltűnően csendes lesz, talán még kedvenc ételét is visszautasítja. Mindig bátorítsuk arra, hogy öntse ki a szívét! A fiatal Skorpió igényli a vonzó elfoglaltságokat, ezért olyan hobbira beszéljük rá, amelyben kiélheti érzelmi és fizikai energiáit. A hasznos időtöltés megtanítja arra, hogy erejét egyenletesen használja fel. Ha a környezete megfelelő, jó tanárok és barátok irányítják, akkor a tanulás terén nem lesznek problémái. Ellenkező esetben kis ördögfiókává válik, és változó eredményeket mutat fel: egyik nap kitűnő, másik nap elégtelen osztályzatokat hozhat. Kedvét leli abban, hogy megjátssza az ostobát vagy az okosat. Ezt a problémát úgy tudjuk kezelni, ha fegyelemre tanítjuk. Igyekezzünk rávezetni arra, hogy erőfeszítés nélkül semmire sem viszi!

A Skorpió kamasz

Kamaszként lázadása heves lehet. Viselkedjünk úgy, hogy ne tápláljuk harciasságát! Imádja, ha mondandóját figyelembe veszik, ezért a lehető legtöbbet beszélgessünk vele. Mindent kifogásolhat: a környezetében levő személyeket, az iskolát, stb. Szexuálisan általában korán érik. Erről beszéljünk vele nyíltan, de ne hozzuk zavarba! Ha kifogásunk van a viselkedésével kapcsolatban, mindenképpen négyszemközt beszéljük meg vele, mert egyébként sérelemnek veszi, és nehezen bocsátja meg.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Plútó
Eleme: víz
Fém: vas és acél
Drágakő: a szivárványszínekben játszó opál
Kedvenc színei: sajátságos kapcsolat fűzi a sötétvöröshöz és a gesztenyebarnához
Virágok: a sötétvörös virágok, különösen a gerániumok, a rhododendronok, valamint a Kos virágai

Erősségei:

Energikus és szenvedélyes

Lobbanékony és intuitív

Céltudatos és erős akaratú

Kevéssé befolyásolható

Elemző és intuitív elme

Elragadó és vonzó

Gyengéi:

Bizalmatlan és agresszív

Nem szereti megfogadni a tanácsokat

Zárkózott és csökönyös

Szereti a bonyodalmakat

Féltékeny és haragtartó

Mániákus és rögeszmés

Álma:

A nagy szerelem, valamint a világ számára hasznosan élni.

About The Author