A Mérleg baba

Baba mama horoszkóp

A Mérleg baba

Ennivalóan aranyos baba. Csaknem mindig derűs, kedves, elbűvölő. A jellegzetes Mérleg-tulajdonságokkal rendelkező gyermek sok-sok vidámságot hozhat a házba. Fogékony a szépség és a kellem iránt. Szereti a családi atmoszférát, a harmóniát. Érzékeny és figyel a környezetére. Sokat kell beszélni hozzá. Minden alkalommal, amikor a kiságya fölé hajolunk, kedves mosollyal fogad. Pillanatok alatt kapcsolatot teremt, boldognak látszik.

 Imádja, ha vannak körülötte, jól érzi magát társaságban, s törekszik arra, hogy körülötte forogjon a világ. Igencsak odavan a kényeztetésért. Örül, ha ő is elmehet vásárolni, s minden érdekli, ami a környezetében történik. Nagyon korán megszereti a zenét. A zaj viszont riasztja. Korán kiderülhet róla, mennyire fontos számára a harmónia és a nyugalom. Biztosítsunk számára nyugodt környezetet!

A Mérleg gyermek

Esetleges családi feszültségek esetén már egészen kicsi korától fogva békítő szerepet vállalhat. Nehezen viseli el a konfliktusokat. Elbűvölő, és örül, ha mások kedvére tehet. Finom, félénk és határozatlan. Állandóan habozik. Segítenünk kell neki abban, hogy erősítse egyéniségét. Sürgetés helyett érdemes kivárni, míg végre dűlőre jut, ellenkező esetben később környezetére hárítja a döntéseket. Rendkívül fejlett az igazságérzete, ügyeljünk rá, nehogy igazságtalanságot kövessünk el vele szemben. Ha vannak testvérei, egyikükkel se kivételezzünk, ezt nem viseli el! A kis Mérleg szülei jól teszik, ha azonos nevelési elveket képviselnek, különben a kiváló diplomáciai érzékkel és jó tárgyalókészséggel rendelkező gyermek élni fog azzal a lehetőséggel, hogy amit egyikük nem enged, arra felhatalmazást szerez a másiktól. A szülőknek fel kell figyelniük a halogatásra vagy lustaságra utaló jelekre, mert később ezek komoly gondokat okozhatnak.

Üres óráiban lássuk el hasznos, de belátható időn belül elvégezhető feladatokkal. Például vonjuk be saját holmijának rendben tartására, mivel ez amúgy sem erős oldala. Ha alapos munkát végzett, dicsérjük meg. A Mérleg-szülötteket ugyanis sokkal jobban érdekli a mutatós eredmény, mint a katonás rend. A Mérleg-lányok kedvelik a bizsukat, a pasztellszínű ruhákat és utálják a koszt, a rendetlenséget. A Mérleg-fiúknak fontos a barátság. Mivel szeret másokkal együttműködni, beszélgetni, ezen kívül udvariasságra, kedvességre törekszik, többnyire zavartalanul képes beilleszkedni az óvodai, iskolai közösségbe. Csak olyankor veszekszik, ha végképp nem lát más megoldást. A pedagógusok elvárásainak igyekszik megfelelni, bár a leckeírás és a szorgalmas tanulás nem tartozik kedvenc foglalatosságai közé. Legszívesebben játékos gyermekdalokat és rímes verseket tanul. Kiemelkedően ügyesnek bizonyulhat művészeti és humán tárgyakban, valamint a nyelvtanulásban. A kreativitást érdemes felismerni és bátorítani; gyakran valódi tehetség lappang a Mérleg gyermekben, de ha nem kap ösztönzést, nem fejlődik olyan gyorsan, mint más jegyben született társai. Mindenért lelkesedik, ami a művészettel kapcsolatos. Érdeklődési köre minduntalan változik, csapong. Később megtalálja a megfelelő pályát, de sok területre kell felhívni a figyelmét. Érzelmi élete gazdag és erőteljesen befolyásolja döntéseiben.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Vénusz
Eleme: levegő
Fém: réz
Drágakő: zafír, jade
Kedvenc színei: rózsaszín, halványzöld és a kék különböző árnyalatai
Virágok: a nagyszirmú rózsafajták és a kék színű virágok, például a harangvirág

Erősségei:

Élénk elmével rendelkezik

Alkalmazkodó és társkedvelő

Tapintatos és figyelmes

Romantikus és elbűvölő

Idealista és békés természetű

Kiváló közvetítő és szónok

Sokat tréfálkozik

Igen nagy a képzelőereje

Gyengéi:

Hiszékeny és könnyen befolyásolható

Határozatlan és ingatag

Hajlamos meghajolni az erősebb akarat előtt

Nem tud nemet mondani

Kacér és önmagával szemben elnéző

Könnyen változik a hangulata

A jótündérek ajándéka: Jó ízlés, szépség és harmonikus lélek.

Álma:

Szépet és tökéleteset alkotni, örülni a barátokkal.

About The Author