A szűz baba

Baba mama horoszkóp

A Szűz baba

A kis Szűz-szülöttről hamar kiderülhet: precíz ellátást, mindig tiszta pelenkát és nyugodt környezetet igényel.

Nem kedveli, ha folyton kézről-kézre adogatják, számára idegenek becézgetik. Ettől akár feszültté és szorongóvá is válhat. Szereti, ha békén hagyják. Nagyon finoman kell kifürkészni az érzéseit, és kitalálni a vágyait. Ha jó közérzetét maradéktalanul biztosítani szeretnénk, lehetőség szerint óvjuk meg a rokonlátogatások heves rohamaitól. Arról azonban ne feledkezzünk meg, hogy szeretteitől és környezetének megszokott tagjaitól nagy örömmel fogadja a dajkálást.

Ha akarja, nagyon jól meg tudja értetni magát. Csak ne siettessük, saját ritmusa van. Boldogságigénye óriási. A Szűz-baba kedveli a kényelmes, nyugodt alvási és étkezési körülményeket, bár etetése okozhat némi gondot, ugyanis válogatós. De semmiképpen ne erőltessük rá az általunk finomnak és táplálónak szánt falatokat, mert emésztőrendszere érzékenyebb lehet az átlagosnál. Étkezéseire szánjunk elegendő időt. Járni általában hamar megtanul, beszélni még hamarabb.

A Szűz gyermek

Jó megfigyelő és szókimondó alkat lévén olykor zavarba is hozhatja környezetét véleményének kinyilvánításával. Amit az ismerősökről hall otthon, kertelés nélkül közölheti a szóban forgó személlyel. Ha kedveskedésre akarják rávenni, de nincs kedve hozzá, azt is elszántan közli. Felnőttként is erős kritikai érzék jellemezheti. Ő maga ennek ellenére nem tudja könnyedén kezelni a csipkelődő megjegyzéseket, az ilyesmit meglehetősen a szívére veszi. Mivel az önbizalom igen távol áll tőle, éppen ezt ellensúlyozza csípős nyelvével. Önmaga alulértékelésére, esetleg szorongásra is hajlamos lehet, ezért nevelése során ne fukarkodjunk a dicsérettel. Ezen okokból lehetőség szerint ne szidjuk és korlátozzuk őt, amikor nem feltétlenül muszáj. Mivel legalább annyira óvatos, mint amennyire kíváncsi, biztassuk bátorságra, önállóságra és új dolgok kipróbálására.

Érzékeny a családi hangulatra, összetartásra. Ugyanazokhoz az emberekhez és helyekhez ragaszkodik. Kiegyensúlyozottságához nagyon fontos, hogy boldog és nyugodt családban éljen. Lekötik az izgalmas emberek, az érdekes helyzetek, de szeret egyedül is lenni és játszani. Korán bizonyítja rendszeretetét. Érdeklődését általában felkeltik az állatok, a növények és a természet szépségei. Meséljünk neki ilyen tárgyú könyvekből, gyűjtsünk vele faleveleket, vigyük kirándulni. A Szűz-gyermek kedveli a kézzelfogható konkrét tevékenységformákat, mint homokozás, gyurmázás, földre rajzolás, kavicsok rakosgatása. Különösen élvezi, ha pakolászhat, sorba rendezhet tárgyakat, mégse terheljük meg őt túlságosan feladatokkal, és ösztönözzük arra, hogy időnként lazítson is. Nagyobb gyerekcsoportba kerülve eleinte talán kissé ijedt és szégyenlős. Valószínűleg rendkívüli módon igyekszik megfelelni az óvodai, majd az iskolai elvárásoknak, és sokat izgulhat amiatt, nehogy otthon felejtsen valamit a felszereléséből, vagy nehogy hibát találjanak a házi feladatában. Később azonban rájöhet, hogy eszessége és szorgalma a közösség megbecsült tagjává teheti. Különösen a reáltárgyakban, valamint a magyar és idegen nyelvek tanulásában jeleskedhet. A tipikus Szűz-gyermek ráadásul ügyes mozgású, ezért testnevelésórákon sincs miért szégyenkeznie.

A Szűz kamasz

Kamaszként hirtelen minden ellen lázadhat. Erélyesen kritizál, kifogásol. Így alakítja egyéniségét. Nagyon hamar kiderül, hogy ezzel sérülékenységét és önbizalomhiányát próbálja leplezni. Ilyenkor a feszültség oldásához nagy szüksége van a bensőséges beszélgetésre. A hosszú távú munkákért nem lelkesedik, de ne legyünk meglepve, ha órákig képes törni a fejét egy-egy feladaton. Ha elveszíti az érdeklődését éppen aktuális feladatai vagy munkája iránt, nemtörődöm és hanyag lesz. Ez valamilyen lelki zavarra utal, mivel az ilyen viselkedés ellenkezik a természetével. Ebben az esetben beszélgessünk vele, hogy kiderítsük a probléma okát. Nagyon érzékeny, érzelmi életére végtelenül tapintatosan, természetesen kell figyelni.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Merkúr
Eleme: föld
Fém: higany és nikkel
Drágakő: a barnásvörös kalcedon
Kedvenc színei: zöld, sötétbarna
Virágok: minden élénk színű, apró virág

Erősségei:

Szerény és szégyenlős

Rendszerető és megbízható

Gyakorlatias és szorgalmas

Intelligens és becsületes

Megvan benne a másokra figyelés képessége

Logikus és elemző

Gyengéi:

Kicsinyes és ragaszkodó

Szőrszálhasogató és kíméletlen

Mániákusan maximalista

Túlságosan kritikus és konzervatív

Nagyon érzékeny

A jótündérek ajándéka:

Ügyesség, hiszen a keze aranyból van, az esze pedig úgy vág, mint a borotva.

Álma:

Valami nehezet megvalósítani és békességben élni.

About The Author