A Vízöntő baba

Baba mama horoszkóp

A Vízöntő baba 

Az eredetiség és különbözés vágya hamar megnyilvánul a Vízöntő havában született babánál, aki egészében véve boldog, magabiztos, és erős vágy él benne, hogy a saját útját járja. Őszinte tekintetű, nyílt, impulzív természet. Nehéz fegyelmezni a kis Vízöntőt. Rossz alvó, általában korán ébred, és idegességre utaló jeleket mutathat. Szereti, ha körülveszik, a magányt nem tudja elviselni. Ne erőltessünk rá semmit, mert ezzel ellenállásra, lázadásra ösztönözzük. Sokkal jobb, ha kedvességgel próbálkozunk.

A Vízöntő gyermek

Már gyermekként egyéniség, aki a szabadság és a függetlenség híve. A szülőknek sok gondot okozhat a makacssága, a legjobb ellenszer, ha az ellenkezőjét javasoljuk annak, amit valóban szeretnénk. Emellett a Vízöntő racionális gondolkodású, s érvekkel mindig meg lehet győzni. Egyértelműen kell vele szemben viselkedni, a kioktatást nem tűri. Jó néven veszi, ha megbeszéljük vele a családi programot. Mindent egyedül akar csinálni. Ez a meglehetősen önálló észjárás jele. 

 Egyáltalán nem viseli el, ha kényszerítik valamire. Társaságban jól érzi magát, de olykor szüksége van arra, hogy egyedül legyen. Barátkozó természetű, bár olykor túlságosan naiv, hiszékeny. Hasznos lehet, ha fiatalon bevonják jótékonykodásba, ezáltal ugyanis kibontakoztathatja humanizmusát, amely valószínűleg legerősebb és legjobb tulajdonságainak egyike. Ha furcsának tartott dolgok iránt érdeklődik, akkor ne aggódjunk, mert minden vonzza, ami eltér a megszokottól. Hamar teremt kapcsolatot, szeret beszélni és beszélgetni, s szenvedélyességét sem leplezi. Állandóan töpreng, hogy hová kellene még mennie, s mi az, ami még hiányzik az életéből. Állandóan meg akarja változtatni a világot. Törekszik arra, hogy neki minél jobb legyen. Lázadó természet, de ebben mindig ott van a jobbra való törekvés. A szülőknek szem előtt kell tartaniuk, hogy a gyermeknek valódi szükséglete a másság, ezért a merev előírásokat követő iskola nem lesz megfelelő a számára. Ugyanúgy lehet példás tanuló, mint fegyelmezetlen, közepes eredményt produkáló diák. Szereti a baráti összejöveteleket, a magasröptű eszmecserét. Hozzuk le a realitások talajára, ugyanakkor hagyjuk érvényesülni jó tulajdonságait. Némi erőfeszítés és önfegyelem árán jó magaviseletű lehet. Érzelmi élete bonyolult, ennek kellemetlen következményei lehetnek a tanulásban, ha nem figyelünk rá eléggé. Az alkotómunkát és a természettudományos hajlamot feltétlenül ösztönözni érdemes. Jó érzéke lehet a színjátszáshoz, de ezt nem szabad felnagyítani.

A Vízöntő kamasz

Vitatkozónak mutatkozhat, de csak azért, hogy bizonyítsa egyéniségét. Mindennel ellenkezik, ami a tekintélyt, a fegyelmet jelenti. Mivel a szülők is bizonyos tekintélyt testesítenek meg, legyünk kedvesek és figyelmesek. Beszélgessünk vele nyíltan, hallgassuk figyelmesen gondolatait, véleményét. Fontos, hogy egyenrangúként kezeljük.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Uránusz
Eleme: levegő
Fém: alumínium
Drágakő: akvamarin (berill)
Kedvenc színei: acélkék, türkiz
Virág: orchidea

Erősségei:

Őszinte és hűséges

Optimista és önkritikus

Eredeti és ötletes

Független és intellektuális

Barátságos és humánus

Gyengéi:

Önfejű és kiszámíthatatlan

Állhatatlan, hangulata változékony

Különc és megközelíthetetlen

Túl idealista

Ingerlékeny, nem szereti, ha parancsolnak neki

Féktelen és lázadó

A jótündérek ajándéka:

Úgy vág az esze, mint a borotva, szereti és keresi a békességet.

Álma:

Kibékíteni az embereket, boldognak és nyugodtnak látni a környezetét.

About The Author