Férfi-nő barátság

Férfi-nő barátság

Férfi-nő barátság

 

„Létezik-e férfi és nő között barátság? Ha igen, miért nem? „

Gyakori kérdéssel állunk szemben: Létezik-e férfi és nő között barátság?

Többen megkérdőjelezik a tényt, hogy lehet barátság férfi és nő között. Mondván, hogy az egyik mindig többet akar. Sokan megkérdőjelezik a barátság gondolatát, hisz nincs olyan, hogy a kettő közül legalább az egyik félnek legalább egyszer ne suhant volna át az agyán, a „mi lenne ha…?”, viszont ha már kellőképpen megismertük a másikat, egyszerűen nem tudjuk elképzelni őt „úgy”, csak barátként.  Sokan azért keresnek ellenkező nemű barátot, mert máshogy látja az illető az életet, másmilyen tanácsot ad.

A nőknél gyakori jelenség az, hogy a barátnők irigykednek egymásra, ezért jó, ha van egy fiú barátunk is, aki laikusan ad tanácsot.

Tudományos kutatások szerint létezik ugyan barátság férfi és nő között, de aki kételkedik ebben, annak van inkább igaza. Túl sok ugyanis a feszültség. Talán a kölcsönös, vagy viszonzatlan vonzalom miatt?

A barátok nemcsak hasonló beállítottságúak, nemcsak hasonló dolgok érdeklődik őket, hanem általában azonosak az értékeik is, és azonos neműek.

Egyrészt a férfiak és a nők eleve más-más igénnyel barátkoznak.

Nézzük a nők szemszögéből a dolgot: Gyakran van szükségük tanácsra, hiszen gyakran tanácstalanok pasi ügyek kapcsán. És van, hogy a barátnők direkt azt akarják, hogy hibázzon a másik, hiszen van, hogy 2 vetélytárs a 2 legjobb barátnő. De lehet, hogy egyszerűen csak az a baj, hogy „pasiaggyal” kéne gondolkodni. Nem könnyű átállni. A férfiak nem agyalnak annyit, mint a nők. Ilyenkor jobb egy férfi véleményét meghallgatni, hiszen jó lenne belelátni egy pasi fejébe, jó lenne tudni, hogy mit miért csinál, miért csinálja azt, amit csinál, miért nem csinálja azt, amit mi akarunk, hogy csináljon. Miért nem keres, ha azt mondta, hogy majd keres. A nők gyakran túlgondolják. „Biztos azért nem keres, mert nem érdeklem. De az is lehet, hogy meghalt. Hiszen azt mondta, hogy majd hív. Akkor csak hív. De akkor miért nem hív fel, hogy közölje, hogy nem fog keresni?” Ilyenkor a legjobb barátnőnket vesszük elő, vagy több barátnő véleménye is értékes lehet számunkra. A válasz többnyire így hangzik: „ Biztos szerelmes beléd, fél, hogy szerelmes lesz, és fél a csalódástól.” Ez hangzik a legreálisabbnak a nők szemszögéből, ezért akarjuk meghallgatni egy hím véleményét. Ilyenkor a válasz nagyon egyszerű, a férfiak nem gondolják a túl a dolgokat. „ Ha nem keres, lépj tovább. Vagy írj rá te.” Viszont meg van az esélye annak, hogy ha egy férfi barátodhoz túl gyakran rohangálsz lelki problémák kapcsán, könnyen lehet, hogy kialakul a te részedről egy kapocs, egyfajta érzelem. De fordítva is kialakulhat, a férfi részéről. Hiszen mondják, egy férfi úgymond nem pazarol időt olyanra, aminek semmi értelme.

Egy biztos: Az egyik fél mindig többet érez, a másik pedig kevesebbet. Gondoljunk csak a Barátság extrákkal című 2011-es romantikus vígjátékra.

A Jamie Rellis-t megtestesítő Mila Kunis és Dylan Harper bőrébe bújtatott Justin Timberlake nem lihegi túl a dolgot, ők ugyanis csak barátok, extrákkal. Talán azért volt ekkora sikere a filmnek, mert egy gyakori jelenséget vittek a mozivászonra: 2 fiatalt, akik barátok, nem vetik meg az egyéjszakás kalandokat, megbíznak egymásban és a vége az, hogy nem csak egymás ágyában kötnek ki, de egymás szívébe is beletalálnak, egyenesen a közepébe. Persze egy amerikai romantikus vígjáték mivel végződhet, ha nem happy enddel? Ámbár a való életben ez nem mindig alakul így, mert 2 barát az esetek többségében nem meri elmondani egymásnak, ha többet érez a másik iránt. Nem csoda, hisz egyik fél sem meri kockáztatni a már felépült kapcsolatot.

About The Author