A Kos baba

Baba mama horoszkóp

A Kos baba

A Kos bébi életerős, vidám, energiadús, a nap minden percében mozogni szeretne. Hihetetlenül élénk, örökmozgó, igazi minden lében kanál. Korán felül, hamar kezd csúszni-mászni és járni. Úgy mozog, mint egy rakéta, s mivel kalandokra éhes, óvatosan és éberen kell rá ügyelni, ennek ellenére gyakran érhetik kisebb balesetek. Érzelmi aktivitása is fantasztikus. A szokásosnál több figyelemre, dicséretre van szüksége. Melegségre, gyengédségre, nyugalomra vágyik. A Kos-bébi nagyon mélyen alszik, van is mit kipihennie. Olyan, mint a tűz, de ha elfárad, ingerlékeny, feszült és ideges.

 Alkalmanként hangosan hisztizik. Kreatív játékokat igényel, a kényelmes, bő rugdalózók a legideálisabbak számára.

A Kos gyermek

A Kos gyermek lelkes, eleven, örül mindennek. Fantasztikus energiák feszülnek benne. Óriási kíváncsisága szüntelenül sarkallja, hogy mindent felfedezzen. Lelkesedése gyorsan lelohad, gyakran változtatja érdeklődése tárgyát anélkül, hogy bármit is alaposabban megismerne. Tehát szülei jó, ha tudják, hogy gyermekük könnyen megunhatja az új játékszert és többet rá se nézve várja a következő szórakozást. Vakmerő, energikus, sok mozgásra van szüksége. Gyenge pontja a fegyelem, nem viseli el a korlátokat. Az ésszerű szabályokat – különösen, ha belátja fontosságukat – elfogadja, de fellázad, ha ostoba és nyilvánvalóan indokolatlan regulákkal akarják visszatartani. Játszótársait szívesen irányítja, nem kell kétszer szólni, ha ő lehet a főnök. Egy Kos- gyermeknek mindenről van véleménye és ennek szívesen ad hangot. Türelmetlensége és fegyelmezetlensége miatt az iskolai előrejutás rendszerint nem zökkenőmentes. Remélhetőleg a tanulásrohamok a kellő időben törnek rá, fontos dolgozatok és vizsgák előtt. Szerencsére általában elég, ha egy dolgozata, felelete rosszul sikerül, máris mindent elkövet, hogy utolérje társait és ismét az elsők közé kerüljön. Társai között vezető egyénisége kifejezésre jut; ha hangadóra van szükség, ő lesz az. A jó eredményekért dicsérjük meg, ez szárnyakat ad neki. A kudarc nagyon hamar kedvét szegheti. Tanítsuk türelemre: a gyorsan és a jól nem mindig megy együtt.

A Kos kamasz

Szüksége van az önmegvalósításra. Ne fékezzük a lendületét, inkább támogassuk céljai elérésében. Tele van becsvággyal, és jól érzi magát a bőrében. Optimizmusa kisugárzó.

Jelképvilága:

Uralkodó bolygója: Mars
Eleme: tűz
Fém: vas
Drágakő: gyémánt
Kedvenc színe: piros
Virágok: a bogáncs, büdös gönye és a lonc hagyományos Kos-növények

Erősségei:

Őszinte, becsületes és hűséges barát
Vállalkozó szellemű és energikus
Erős akaratú és dinamikus
Újító és merész
Lelkes és magabiztos
Dinamikus és gyors felfogású;
Munkaképessége és kitartása bámulatra méltó
A gondolatról gyorsan áttér a cselekvésre

Gyengéi:

Heves és makacs
Önző és lobbanékony
Impulzív és türelmetlen
Meggondolatlan és vakmerő
Túl gyorsan akar mindent
Nagyon konok
A diplomáciai érzék, az ítélőképesség és a tekintélytisztelet teljes hiánya

A jótündérek ajándéka:

 Fantázia, újító szellem, vezéregyéniség.

Álma:

 Megvalósítani elképzeléseit, és elsőnek lenni.

About The Author