Anyák napi ajándékok

Anyáknapja

Orgona ága, barackfa virága… Még bizonyára fülünkben cseng a május első napjaiban sokszor hallott és énekelt dalocska. Húsvét után, az orgona és a gyöngyvirág nyílása idején édesanyánkra emlékezünk, őt köszöntjük, gyermekként és felnőttként is. Az óvodába, iskolába járó kicsiknek könnyű dolguk van, hiszen pedagógusaik segítségével meghitt ünnepségeken szavalják édesanyjuknak, nagymamájuknak a legszebb anyák napi verseket és éneklik csengő hangon a könnyeket fakasztó, szeretettel teli dalocskákat.

Felnőttként már kicsit más a helyzet, saját magunknak kell kitalálni, megszervezni, hogyan köszöntsük fel már gyakran idősebb édesanyánkat. Összegyűjtöttünk néhány kellemes anyák napi ajándék ötletet, amelyek mosolyt csalnak majd az ünnepelt arcára.

Anyák napi ajándék – mivel is tudnánk meglepni édesanyánkat anyák napja alkalmából? Egy csokorral a kedvenc virágából? Egy „legjobb anya” feliratú bögrével? Vagy egy wellness hétvége az, amire vágyik? Manapság már széles palettája van az anyák napi ajándékok választékának. A jó hír, hogy talán nincs olyan ajándék, amivel mellé tudnánk fogni, aminek ne örülne édesanyánk. Minden korosztálynak megvan a slágere, az ovisoknak a rajz, a nagyobbacskáknak a festett bögrék, idősebb korban viszont már megengedhetjük magunknak, hogy nagyobb ajándékot vegyünk, egy parfümöt, vagy egy régóta áhítozott függönyt, netalántán vázát. Az is jó ötlet, ha édesanyánkat elvisszük egy kiállításra, és a kiállítás végén bevisszük az ajándékboltba, és megvesszük neki azt, ami a legjobban tetszik neki, majd kávézunk és sütizünk egy jó nagyot a múzeum kávézójában.
Talán az anyukák a kreatív-, saját kezűleg elkészített dolgokban látják leginkább a törődést, a szeretet.

Néhány kreatív ajándékötlet: 

Felakasztható fonalszív

Vágjunk ki kartonból egy szívet. Ragasztózzuk be a karton szív mindkét oldalát és tekerjük rá a fonalat. Ha nem találunk ragasztót, akkor cellux segítségével rögzítsük a szálat a szívhez és szép lassan tekerjük rá a fonalat. Ha szeretnénk, hogy akasztója is legyen, akkor egy kis akasztót is ragasszunk rá és azt is tekerjük be a fonallal, hogy eltüntessük a ragasztás helyét.

Kötényke

Ezt az ajándékötletet apukák számára ajánlom, tökéletes egy kis apa-gyerek programhoz! Nincs másra szükség, csak egy natúr kötényre, és textilfestékre, és indulhat is az alkotási folyamat! Innentől kezdve már rátok van bízva, hogy a gyerek kéz- vagy lábnyomát, vagy az ujjlenyomatát teszitek rá.

Kreatív torta

Ha megünnepeltek mindent rendesen, akkor nem hiányozhat a vasárnapi ünnepi asztalról egy torta. Miért ne lehetne ez a torta anyák napi? Ráadásul, ha szeretsz sütikkel, tortákkal kísérletezni, megoldhatod magad is. Ez lehet csokis, málnás, de lehet anya kedvence is, hiszen az ő napja alkalmából készül a finomság.

Mivel az anyák elsősorban nők, „kence-ficéből” sosem elég. Készíts neki egy ilyen törölköző-alapú „tortát”, ha a kreativitás szerelmesei vagytok, és szereti a meglepetéseket.

Anyák napi feliratos bögre

Garantáltan ebből fogja inni kávéját a munkahelyén.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?