Fogynál, de te csak hízol? Mutatjuk az okokat!

Női tippek

Nemsokára végérvényesen is beköszönt a bikiniszezon, ám neked hiába minden erőfeszítésed folyamatosan csak többet mutat az a fránya mérleg? Vajon mi állhat a hízás hátterében, ha úgy érzed, hogy folyamatosan teszel azért, hogy ez ne így legyen? Mai írásunkban összegyűjtöttünk neked néhány olyan tényezőt, ami negatív irányba befolyásolhatja a fogyásod. Lássuk!

 

Álmatlan éjszakák

Az alváshiány bizonyítottan fokozza az éhségérzetet, illetve a zsírégetést szabályozó hormonokra is hatással van, vagyis, ha kialvatlan vagy az könnyen hízáshoz vezethet. Ilyenkor ráadásul nagyrész a szénhidrátokat kívánod, hiszen az álom fázisában termelődő, az étvágyat és hangulatot szabályozó szerotonin hormon termelése megszakad és ilyenkor nagy eséllyel nyúlsz valami nasihoz.

 

Esti falási rohamok

Ha egész nap rohansz, ügyeket intézel, dolgozol és nincs időd normálisan enni, akkor estére nagy eséllyel teljesen kiéhezel és szinte tuti, hogy durván kifosztod a hűtőd. Arról pedig már nem is beszélve, hogy ilyenkor sokkal valószínűbb, hogy valamilyen egészségtelen kaja után sóvárogsz ugyanis a tested vészjeleket küld az agyadnak, miszerint pótolni kéne az egész napi energiát. Ez azonban a lehető legrosszabb stratégia és nagyon durván hízáshoz vezethet.

 

Menekülsz valami elől?

Sokan úgy tekintenek az evésre mint valami végső menedékre. Bár gyakran veted magad bele az életmódváltásba, de ami nagy elánnal indul az nagyon hamar véget is ér. Lehet, hogy azért menekülsz az evésbe, mert úgy érzed ez az egyetlen biztos pont az életedben? Ilyenkor sajnos az étvágy az evés mértékével egyenesen arányosan nő, aminek az eredménye öt, tíz, tizenöt vagy még több kiló. Ennek oka rendszerint a durva önbizalomhiány. Ahhoz, hogy le tudd adni a felesleget rendben kell lenned magaddal, ha pedig úgy érzed egyedül nem megy ne legyél rest segítséget kérni.

 

Válságban vagy?

Ha éppen egy krízishelyzet közepén vagy, akkor akár észrevétlenül is, de megváltozhatnak az étkezési szokásaid. Ilyenkor ugyanis nagyon nehéz arra figyelni, hogy miből mennyit is eszel, hiszen a problémák azok, amik lekötik a figyelmed. Fontos, hogy igyekezz egyensúlyt teremteni az életedben, ezt a lehető legjobban sporttal tudod megtenni. Fuss, biciklizz, jógázz, a lényeg, hogy igyekezz jól érezni magad a bőrödben.

About The Author