Fitness tippek kezdőknek

Női tippek

Végre elszántad magad és szeretnél formába lendülni? Sok idő után úgy érzed itt az idő változatni? Eleged van a fáradékonyságból és a lustaságból? Ha mindezekre igennel feleltél, akkor ez a cikk éppen Neked szól. Neked, aki szeretné egy új, szebb köntösbe bújtatni testét.

 

Edzőterem a mumusom

Az edzőteremben tett első látogatás gyakran vízválasztó lehet. Sokunk ugyanis megijedt, ha szembe találja magát egy kocka hasú pasival vagy egy tökéletesen kidolgozott testű nővel. Nem szabad elbátortalanodnunk, hiszen azzal, hogy lemerészkedtünk a fitness terembe saját bátorságunkról teszünk tanúbizonyságot. Kitartásunk pedig igenis meghozza a gyümölcsét és, ha nem is fogjuk a tökéletesen kidolgozott testű nők táborát erősíteni, de legalább egészségünk megóvása érdekében megtettük az első lépéseket.

 

Kérd szakember tanácsát!

Nyugodtan kérj segítséget az edzőterem dolgozóitól, vagy ha lehetőségeid engedik egy személyi edzőtől, olyasvalakitől, aki megmutatja hogyan is kell használni a gépeket, miként végezheted el könnyedén és persze teljesen biztonságosan az egyes gyakorlatokat.

 

Ne törődj a félelmekkel!

Nincsen semmi baj sem azzal, ha eleinte bizonytalannak érzed magad. Életmódot váltani egyáltalán nem könnyű. Rengeteg kitartást igényel, tulajdonképpen egy kihívást teljesítünk. Először fejben kell rendbe tennünk a dolgokat, tudatosítani, hogy valóban eltökéltek vagyunk és szeretnénk változtatni. A félelem fontos, hiszen jó esetben csak többre sarkall. Hasznosítsd a félelmeid, táplálkozz belőlük és győzd le saját magad!

 

Tűzz ki célokat!

Tűzd ki magad elé a megvalósítandó célt, írd le és dönts el, hogy igenis valóra váltod. Konkrét döntésekre lesz szükség, mind például, legyalogolok 10 km-t úgy, hogy nem fogyok ki a szuszból. Vagy szeretnék annyit fogyni, hogy beleférjek abba a 38-as ruhába, ami évek óta porosodik a szekrényben. Fontos, hogy kézzel foghatóak legyen a céljaink, hogy végig ott lebegjen a szemünk előtt a motiváció. A „Le akarok fogyni” vagy a „Formába hozom magam” nem mérhető, tehát nem ad elég löketet és motivációt, ennek hiányában pedig megszűnik a cél is.

 

Vizsgáltasd ki magad!

Ha dohányzol, magas a koleszterinszinted, esetleg a vérnyomásod, cukorbeteg vagy, netán túlsúllyal küzdesz érdemes felkeresned egy orvost és alaposan kivizsgáltatnod magad, hogy megtaláld a számodra ideális táplálkozási programot és edzéstervet. Fontos, hogy okosan és megfontoltan változtass, minden kockázati tényezőt kizárva.

 

Maradj reális!

Alaposan gondold át az időbeosztásod és légy teljesen őszinte önmagadhoz. Amikor beütemezed, hogy heti hány napot és pontosan mennyi időt szánsz edzésre, akkor érdemes figyelembe venni, hogy hosszú távú tervekről van szó, vagyis érdemes a valóságra alapozni.

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy gőzerővel nekiállnak napi szinten mozogni. Holott ez nem a megfelelő hozzáállás. Hiszen heti 2-3 edzéssel is érhetünk el szemmel látható eredményt, tekintve, hogy a megfelelő táplálkozás és az edzés kombinációja a titok nyitja, nem pedig a túlzásba vitt edzés.

Bár minden kezdet nehéz, a kezdeti lelkesedés pedig gyakran alábbhagyhat, de ha valóban elhatároztad, hogy innentől kezdve egészségesebben fogsz élni, dobd félre a félelmeid és vágj bele bátran. Hidd el, csak nyerhetsz!

About The Author