4 tabutéma, amit inkább kerülj el az első randin

Szerelmi tanácsok

Az első randi alkalmával gyakorlatilag mindenki kivétel nélkül izgul, hiszen ez tényleg klasszikus értelemben az első. Az első találkozás, amikor szemtől szembe találod magad azzal a sráccal/lánnyal, akivel jó eséllyel egy ideje az online térben már tartjátok a kapcsolatot. Persze ezeknek a randiknak mindig megvan a rizikófaktora, így akár vakrandinak is definiálhatjuk, de legyen akárhogyan is, azt tudnod kell: teljesen normális és természetes, hogy izgulsz. Az első randi akár sorsdöntő is lehet, hiszen itt dől el, hogy lesz-e második vagy éppen hosszabb folytatás, éppen ezért most összeszedtünk neked néhány olyan témát, amit jobb, ha az első találka alkalmával inkább tabuként kezelsz.

Az exek kérdése

Ez nagyon ingoványos talaj amúgy is, ám egy hosszabb kapcsolatban törvényszerűen felmerül az exek kérdése, de nem az első randin. Persze egy randi nem forgatókönyvszerű és amennyiben valahogy mégis csak szóba kerül az ex ne kerüld látványosan a témát, de ne te legyél az, aki bedobod. Inkább gondold át, hogy mi lenne az amiről szívesen beszélgetnél, de persze aztán ez a élet és az adott szituáció teljesen átírhatja. A lényeg, hogy igyekezz megismerni a másikat, figyelni rá, éppen ezért érdemes lehet ilyenkor a kínos ex témát inkább elkerülni, hiszen ez érzékenyen érinthet téged és a partnered is.

 

A családalapítás

Persze ez nagyon fontos kérdés, de semmiképpen sem az első randin alkalmával. Persze lehet, hogy a randipartnered annyira lenyűgöz, a dolog pedig kölcsönös, hogy borítékolható a folytatás, de a gyerek és családalapítás kérdése akkor is fajsúlyosabb dolog és semmi esetre sem javallt az első találka alkalmával firtatni. Persze később, ha komolyra fordulnak a dolgok, akkor nyilván indokolt ennek az átbeszélése, hiszen lehet, hogy egészen más elképzeléseitek vannak e téren, de akkor is az első randin semmiképpen se erőltesd ezt a kérdést.

 

Szia, neked mennyi a nettód?

Na, ez az a kérdés, ami alapból kínos, ám az első randin nettó illetlenség. Eleve nem kezdünk úgy ismerkedni senkivel sem, hogy a pénztárcájában turkálunk, még akkor sem, ha valamilyen furcsa oknál fogva mentalitásunkból adódóan kíváncsiak vagyunk rá, ugyanis egy ilyen kérdés azonnal eláshat minket a partner szemében, hiszen az anyagiakkal kapcsolatos kérdések gyakran azt sugallhatják, hogy nem érdekel más csak az adott személy egzisztenciája.

 

Politika

Bár a politikai tájékozottság nagyon fontos, mégsem első randis téma. Ez az a dolog, amiről nem az első találka alkalmával kell tanúbizonyságot tenned. Persze idővel nem baj, ha ez szóba kerül, sőt akár még egészséges vitákat is szülhet a dolog, de az első találkozó alkalmával ez egy olyan dolog, amit javasolt inkább kikerülni.

About The Author