A lábápolás fontossága

Szépségápolás

A lábápolás télen-nyáron rendkívül fontos, még abban az esetben is, ha nem mutogatod őket napi rendszerességgel, ráadásul a lábkörmeink elkészítésében is segítségünkre lehetnek a jól bevált zselé lakkok.

Íme, egy kis segítség, hogy miként ápolhatod lábaidat otthoni környezetben. 

Fontos, hogy napi lábmosás mellett hetente legalább egyszer vegyünk frissítő lábfürdőt is.

Lábfürdőnkbe tehetünk fürdősót vagy akár illóolajokat is, így még kellemesebben élvezhetjük a fürdőzés örömeit. Az áztatás minimum 5-10 percig tartson, hiszen ennyi idő szükséges ahhoz, hogy lábaink kellőképpen kiázzanak. Ha nagyon fáradtnak kimerültnek érezzük magunkat, jót tehet egy váltott hőmérsékletű fürdő is, hiszen ez könnyedén felpezsdíti a vérkeringést. Meleggel indítsunk, majd hideggel fejezzük be, de lényeges, hogy a váltott hőmérsékletű fürdő nem tarthat negyed óránál tovább. 

A lábfürdő után következhet lábaink ápolása. Körmeinket vágjuk kívánt formájúra, a körömágybőrt csakúgy, mint manikűr esetében tologassuk fel, akár lábpakolást is használhatunk. Ezt követően habkő segítségével távolítsuk el az elhalt hámsejteket, végül pedig lábápoló krémmel alaposan kenjük be lábainkat. 

Miután megszáradt a krém a lábunkon neki láthatunk az otthoni pedikűrözéshez. Csakúgy, mint kezeink esetében ugyanúgy szükség lesz néhány alapdarabra, úgy, mint az UV lámpa, az előkészítő folyadékok, a reszelők, az alapozó és fedő zselé lakk, a kiválasztott színű gél lakk, az aceton mentes lemosó és persze a törlőkendő. 

Bár lábunk ápolása nehézkesebb, feladatnak bizonyulhat, nem lehetetlen, ráadásul csakúgy, mint kezeink esetében időtakarékossági szempontból sem mindegy. Bátran próbálkozzunk otthon, hiszen a pedikűr menete nem különbözik a manikűrétől. 

Fontos, hogy körmeinket alaposan megtisztítsuk, eltávolítsuk a szennyeződéseket, csak ezután állhatunk neki a folyamatnak. Pedikűr esetében fokozottan oda kell rá figyelni, hogy a lakkok ne érintkezzenek a bőrrel, hiszen fennáll a fellevegősödés veszélye. 

A lépések ugyanazok, mint manikűr esetében: miután megtisztítottuk körmeinket és megfelelő formájúra vágtuk és reszeltük azokat, jöhet az előkészítő folyadékok majd a színtelen gél lakk használata. Ezt természetesen csakúgy, mint kezeink esetében minimum három percig helyezzük az UV fény alá. Ezután át kell törölni aceton mentes lemosóval majd a mattításhoz szükséges reszelővel ismét átreszelni.

Ezután vihetjük fel a kiválasztott színt, szintén két rétegben, amit három-három percig lámpázzunk. Ez után jöhet az ismerős fedőlakk használata, amit szintén három percig érdemes az UV fény alá helyezni. 

Végezetül pedig töröld át körmeidet aceton mentes lemosóval, csakúgy, mint a kezünk esetében szálmentes törlővel, hogy elkerüljük a szöszök bele ragadását az elkészült műbe. 

A lábápolás bár valamelyest körültekintőbb odafigyelést kívánt, mint kezeink ápolása, mégis ugyanúgy megoldható otthonunkban. Ráadásul kedvenc zselé lakkjaink lábainkon is épp olyan pompásan festenek majd, mint kezeinken.

Persze itt is ugyanaz a szabály érvényesül: ha bizonytalan vagy, inkább keress fel egy hozzáértő szakembert, aki biztosan csodálatos körmöket varázsol neked és, ha szerencséd van akár néhány trükköt is elleshetsz tőle, hogy a későbbiekben te is otthon készíthesd el kedvenc pedikűrödet. 

About The Author