Természetes tonizálás: súlycsökkenés a bodzavirág erejével

Életmód, egészség Szépségápolás

Az eddig is tudtuk, hogy a bodzavirágból rendkívül finom szörpöt lehet készíteni, ám azzal már csak kevesen vagyunk tisztában, hogy a bodza a tonizálás és a diéta során is jó szolgálatot tehet. Ugyanis a bodzaital izzasztó, vízhajtó és hashajtó tulajdonságokkal is rendelkezik, a szervezetnek pedig éppen erre van szüksége a megtisztuláshoz, az anyagcsere aktiválásához.

Ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a nem mellesleg rendkívül finom ital, akkor a súlycsökkenést illetve koleszterinszint csökkenést eredményezhet. Cikkünkben ezúttal a bodzavirág különböző felhasználási területeit mutatjuk be. 

A fájdalomcsillapítás mestere


Ha ízületi panaszaink jelentkeznek, érdemes lehet a bodza virágából gyógyfürdőt készíteni. Öt-hat tányér bodzavirágot és egy csokor bodzalevelet öntsünk le három liter forró vízzel, majd hagyjuk állni nagyjából 20-30 percig. Ezután szűrjük le és adjuk a fürdővízhez. A kezelés hatékonyan szüntetni meg a fájdalmat, éppen ezért jó ötlet lehet többször – akár hetente, kéthetente – megismételni. 

Tonizáló ital bodzából 

Ha tonizáló italt szeretnénk készíteni a bodza virágából, akkor három liter forrásban lévő vízben keverjünk el egy pohár nádcukrot – akár eritrittel is helyettesíthető – és hagyjuk hűlni. Eközben vágjunk össze három-négy darab citromot és hat-hét- bodzavirág ernyővel helyezzük a már hűlésben lévő poharunkba. Napi két-három alkalommal mindenképpen keverjük meg és néhány napnyi állást követően szűrjük le, majd öntsük üvegekbe. Fontos tudni, hogy a bodzából készült főzetet nem csak fogyasztásra javasolják, hanem akár pakolás formájában kisebb égések, sebek kezelésére is. Kozmetikai célokra pedig már évszázadok óta használják a bodzát, ma is megtalálható különböző krémek és testápolók összetevői között. A bodza ugyanis fehéríti, felpuhítja és tonizálja az arcbőrt. 

 

About The Author