Te tudod mi az a BMI?

Szépségápolás

Az Interneten, úton út féle beleakadunk a BMI kifejezésbe, azonban kérdés, hogy tudjuk-e pontosan mit takar ez a fogalom? A BMI, azaz a testtömeg index egy olyan mérőszám, amely az egyén magasságát illetve súlyát veszi figyelembe. A testzsír százalék mérésére azonban már nem alkalmas, ahhoz speciális gépek bevetésére van szükség. De akkor joggal merülhet fel a kérdés: mégis mire jó a BMI? 

 

A BMI számítással gyakorlatilag arra kaphatsz válasz, hogy testsúlyod mely kategóriába tartozik.

Bár ez csak egy hozzávetőleges érték, de egy jó diéta alapja lehet, pláne ha az index kiszámítását követően orvosi segítséget is kérsz a megfelelő étrend és edzésterv kialakításához. 

Lehet túl magas az index?

Igen! A 25 feletti testtömeg index már súlyos, akár életveszélyes egészségügyi problémákat is okozhat. Ebben az esetben gyakoriak a szív-és érrendszeri megbetegedések, sőt akár keringési betegségeket is előidézhet. Ha eléred ezt a számod, akkor érdemes lehet felkeresni orvosodat és egy egészséges diéta keretein belül leadni a plusz kilókat. 

 

Mi lehet a megoldás? 

Sokan arra panaszkodnak, hogy túlsúllyal nem tudnak futni vagy biciklizni, ami nyilvánvalóan érthető, éppen ezért számunkra valamilyen alternatív megoldás szükséges. Azok számára, akik nem tudnak a kardió sportok terén érvényesülni remek választás lehet az Amplifitness, amelynek segítségével hatékonyan tudunk megszabadulni a plusz kilóktól. Az Amplifitness nagyszerűen alkalmazható izomcsoportok célzott építésére és megtartására, a teljes izomzat stabilizálására, az állóképesség javítására, a szív-és keringési rendszer edzésére illetve segítségével az anyagcsere folyamatok is felgyorsulnak. Ennek köszönhetően pedig a zsírégetés is fokozottabb lesz, ezzel arányosan pedig a túlsúlytól is hamarabb szabadulhatunk meg. 

Pontos eredményt mutat a BMI? 

Fontos tudni, hogy a testtömeg index mérés nem ad pontos eredményt, de hozzávetőlegesen a számítással meg tudhatjuk testünk jelenlegi állapotát. Aktív sportolók, gyerekek és kismamák esetében azonban egész más számítási módot kell alkalmazni, hiszen fals, hibás eredményeket kaphatunk, éppen ezért a testtömeg index számítása kapcsán nem árt orvosunkkal is konzultálni.

About The Author