A natúr smink szépsége

Szépségápolás

Reggel munka előtt nincs időd sminkelni?

Íme, néhány egyszerű trükk, amivel gyorsan és hatékonyan varázsolhatsz magadnak natúr sminket. Ha te sem kedveled a csili-vili, nehezen elkészíthető sminkeket, ráadásul időt sincsen rá reggel melóba rohanva, sőt egészen odavagy a természetes szépségért, akkor natúr smink tippjeinket éppen neked találtunk ki. Ugyanis egy natúr, ámde mégis mutatós smink lehet éppoly elbűvölő, mint bulizásra született társai. Ám a natúr nagy előnye, hogy kiemeli a természetes szépséget. Mutatjuk, hogy hogyan. 

A tisztítás és alapozás fontossága 

Ahhoz, hogy tökéletes natúr sminket tudj készíteni magadnak, rendkívül fontos, hogy bőröd is felkészült legyen. A tisztítás egy percre sem elhanyagolható tényező, hiszen nélküle bőröd könnyedén ellenséggé is válhat. Ám ha megtalálod a típusodnak megfelelő készítményeket – nyugodtan kérheted szakember tanácsát is – akkor biztos, hogy a mindennapi natúr smink elkészítéshez minden feltétel biztosítottá válik. 

Emellett ne feledkezz meg az alapozásról sem, hiszen a natúr smink alappillére éppen a tökéletes alapozó kiválasztásában rejlik. Ugyanis ezeknek a sminkeknek az esetében mindenki kizárólag az arcodra fókuszál, így érdemes a lehető legkörültekintőbb módon kiválasztani a számodra tökéletes árnyalatot. 

Szemöldök kérdése

A natúr sminkek esetében fontos, hogy szemöldök formája is kitűnő formában legyen. Hiszen ez arcunknak egy olyan szegmense, ami igazán szembeötlő. Ha te magad nem szeretsz vele bíbelődni, nyugodtan keress fel egy hozzáértő kozmetikust, aki megzabolázza a kósza szálakat és megfesti a tökéletes ívet. Így eggyel kevesebb teendőt lesz a reggeli készülődés során. 

Hatalmas pillák 

A pillák kiemelése nagyon fontos a natúr sminkek esetében, ugyanis így könnyen felhívhatod a figyelmet szemeid szépségére, úgy hogy közben teljesen természetes hatást keltesz. Ha a régi, jól bevált dolgokhoz ragaszkodsz, akkor nyugodtan maradj a fekete szempillaspirálnál, de ha némi változatosságra vágysz, illetve szeretném még természetesebb hatást elérni, bátran próbáld ki a barna spirált is, ami szintén ragyogó pillákat képes neked varázsolni.

 A szempillaspirál kiválasztásánál nagyon fontos a minőség, hiszen a natúr sminkek leglátványosabb eleméről beszélünk. Érdemes lehet dúsító és hosszabbító hatással bíró terméket választanod. Nyilván nincs szükség több tízezer forintos spirálra, de néhány ezer forintért már hozzájuthatsz egy igazán minőségi darabhoz, ami garantáltan olyan pillákat kölcsönöz majd neked, amilyenre mindig is vágytál. 

Na és az ajkak? 

Ha már natúr smink, akkor az ajkak sem maradhatnak el. Ám a természetesség jegyében ajkaidra kizárólag áttetsző, pasztell, halvány árnyalatok kerülhetnek. Alaposan ügyelj rá, hogy a halvány árnyaltokat is jól eldolgozd, és napközben többször ellenőrizd, illetve frissítsd, ha szükséges, ugyanis a rúzsok és ajakbalzsamok nagyon könnyen lekopnak. Akárhogy is, de natúr sminkek esetében a fő irányvonal a minimalizmusra való törekvés és a természetességnek előtérbe helyezése.

About The Author