Álomfejtés: szülés

Álomfejtés

Álomfejtés: szülés

Szülés: minden nő álma és egyben rémálma. Nem csoda, ha álomfejtés szimbólummá vált. Ha álmomban egy kisbabának adtam életet, az azt jelenti, hogy nemsokára gyarapodik a család? Nem mindig azt jelenti az álmunk, amire gondolunk. Ha esküvőről álmodunk, nem azt jelenti, hogy nemsokára házasodunk, egy gyermekszülés nem a hamarosan bekövetkezendő terhességet jelenti.

Amikor a terhességgel, terhes nővel, vagy nemrég megszületett babáról álmodunk, az mindig aggodalomra ad okot. A terhességgel kapcsolatos álmok érzelmi, lelki, pszichológiai és interperszonális álmok. A terhességgel kapcsolatos álmoknak sokszor nincs is közük a várandós anyukákhoz, a szülőkhöz, vagy akár a gyerekekhez, sem a babaváráshoz.
Az álmainkban szereplő dolgok szimbólum értékűek, figyelmeztetnek minket mindig valamire, üzenni próbálnak, ezért érdemes utána nézni ezeknek a szimbólumoknak.

  • Mire figyelmeztet az álomban a szülés?

A szülés az álomban a legritkább esetben jelent valóságos gyermekszületést, inkább az újrakezdés lehetőségére hívja fel a figyelmet, melynek során a személyiség fejlettségét tekintve magasabb szintre kerülhet.
Az álombeli csecsemő a valódi gyermek utáni vágyat fejez ki, illetve terhességgel, szüléssel is kapcsolatban állhat. Az álmodó éretlenségét, gyerekességét is jelölheti. Azt jelenti, hogy bizonyos jellemvonásai még nem fejlődtek ki kellőképpen, és tudatosan kellene azokat fejleszteni. Arra is utalhat, hogy az álmodónak bele kellene kezdenie valamilyen új dologba. Tehát egy dolog több mindent szimbolizálhat, nem egyértelmű a jelentése. Tudat alatt a biztonság utáni vágyat is formába öntheti. Aki álmában várandós, az a valóságban terheket visz, és fáradságos úton éri el célját. A szoptatás a kötelességteljesítés fontosságát sugallja, még ha ez nehezére is esik az álmodónak.

  • Mi van, ha látom az újszülött kisbaba arcát?

A szép arcú újszülött harmonikus barátságot jelent. A csúnya csecsemő jellembeli negatívumokat tár fel, amelyeken az álmodónak javítania kell. A halott csecsemő arra figyelmeztet, hogy az álmodónak egy feledésbe merült dologra emlékeznie kellene, mert lényeges. Az alvó csecsemő azt jelenti, hogy jól alakulnak a dolgok, míg a beteg csecsemő ennek az ellenkezője. Csecsemőt etetni annyit tesz, hogy a külvilág elismerését fáradságos munkával lehet megszerezni. Ha a csecsemő sír, csalódás várható. A lázas csecsemő lelki szenvedést okozhat. Ha valaki álmában csecsemőt hoz a világra, akkor az élete új fordulatot vehet, vagy olyan ötlete támadhat, amely jó irányba terelheti. A pelenkázás jót jelent, a pelenka tartalmáról pedig köztudott, hogy szerencsét hoz.

  • És ha hármas ikreket szülök álmomban?

A hármas szám nagyon sokszor előfordul a vallásokban és a kultúrákban. Ha hármas ikrekkel álmodunk, érdemes felfedezni, hogy ez mit jelenthet. Atya, Fiú és Szentlélek? Anya, apa, gyerek? Múlt, jelen, jövő? Ha a múlt, a jelen és a jövő, akkor érdemes a jelenlegi döntéseket és az elérendő célokat latba vetni. Vegyük elő azt, amit megtanultunk. Reagáljunk másképpen a múltra, és arra gondoljunk mi vár most ránk? A hármas ikrek utalnak a különböző irányokra, azokra a dolgokra, amelyek befolyásolnak bennünket. A hármas ikrek megtanítanak bennünket, hogy tanuljunk a múltból, azt tartsuk meg a jelenben és vegyük alapul a tervezéseinknél a jövőre nézve.
Ha jelenleg terhes kismama álmodik terhességről, akkor észre fogja venni, hogy az álmok megváltoznak. A nők sokszor a terhesség alatti álmokra sokkal jobban visszaemlékeznek, mint amikor nem voltak terhesek. Miért van ez? A terhes nők hormonális változásokon mennek keresztül. Sokkal gyakrabban van szükségük az alvásra és sokkal több olyan dolog van az életükben, amit fel kell dolgozniuk. Felfokozott álmok és megnövekedett álom vár a terhes nőkre. A terhesség 1. és 2. harmadában a nők sokkal többet álmodnak a termékenységről (kertek, gyümölcsök, virágok, tojás) és magzatvízzel kapcsolatosan a vízzel, a hallal és az úszással. A 2. trimeszterben az álmok folyamatosan tükrözik a változásokat az anyai test és magzat fejlődésében. Amikor kis lényekkel álmodnak, akkor az tükrözheti a magzatot és jelezheti annak fejlettségét. Nagyon sok anya beszámolt arról, hogy egyre összetettebbek az álmok. A harmadik trimeszterben az álmok sokkal jobban megmutatják a babát, tükrözik az anya gondolatait az anyaságról. Ilyenkor a félelmek és a szorongás is előjön a gyermekneveléssel kapcsolatban.

About The Author