Győzd le a zöld szemű szörnyet!

Szerelmi tanácsok

A pasid egy főnyeremény, te pedig igyekszel a lehető legjobb barátnő lenni, ám mégis úgy érzed, megbolondít a féltékenység? Hamar elönt a méreg, ha valaki mással látod beszélgetni, nem tudod kontrollálni az érzéseid?

Ha az alábbiakban igennel feleltél, akkor itt az ideje, hogy legyőzd a féltékenységet, kordában tartsd azt a bizonyos zöldszemű szörnyet és megmentsd a kapcsolatodat. 

 

Definiáld a probléma gyökerét! 

Fontos, be tudd azonosítani kire is vagy tulajdonképpen dühös. A párodra vagy csak a saját bizonytalanságod vezeted le rajta? A féltékenység gyökere gyakran önértékelési zavarokból táplálkozik. Az alacsony önbecsülés, a múltbéli sérelmek megzavarhatják az aktuális párkapcsolatodat is, még akkor is, ha az éppen kifogástalanul működhetne. Ezért érdemes mélyen elgondolkodnod mi a probléma valódi oka. Majd pedig érdemes megosztanod ezt pároddal is, hogy közösen találhassatok megoldást. 

Ha pedig úgy gondolod, a gondok annyira elhatalmasodtak rajtad nem szégyen szakember segítségét sem kérned, hiszen, ahogy a mondás is tarja nem az, az erős, aki sosem esik el, hanem, aki mindannyiszor feláll. 

Önbizalomtréning

A magabiztosságnál nincs vonzóbb, hiszen, ha rendben vagy magaddal, azt a környezeted is azonnal észreveszi, ráadásul, ha nagyszerűen érzed magad a bőrödben kevesebb az esély rá, hogy fenyegetve érzed magad egy másik nő által. A legtutibb önbizalom növelő trükkök egyben a legegyszerűbbek is, ugyanis egy új frizura vagy egy dögös magas sarkú azonnal fel tud villanyozni. A titok nyitja a határozottság és persze fontos, hogy ne érezd magad nyomás alatt, ne gondold, hogy kényszeresen meg kell felelned a párodnak. Hiszen ő úgy szeret, ahogy vagy, nem hiába ejtetted rabul a szívét. 

Expasik szelleme

Nyilván fájdalmas emlék, ha az előző párod megcsalt, de az új kapcsolatodat nem mérheted az előzőhöz. Mérlegeld vajon tett-e bármit, rosszat a kedvesed, ha pedig úgy érzed nincs semmi sem a rovásán, akkor ne üldözd őt az állandó rigolyáiddal, csak mert a múlt fájdalma még kísért. Ha a jelenlegi kapcsolatod szuperül működik, akkor igyekezz lezárni a múltat és elfelejteni a sérelmeket, a mában élni és minden energiáddal a párodra koncentrálni. 

About The Author