Masszázzsal az asztma ellen

Női tippek

Az asztma rendkívül kellemetlen betegség, amely gyakran félelmetes tapasztalatokat okozhat a benne szenvedő egyéneknek. A hirtelen fulladás rohamok, a lélegzetvesztés nagy megterheléssel jár és sokszor a napi teendőkre is negatív befolyással van. Azonban csakúgy, mint minden egyéb más betegség az asztma kelezésére is léteznek alternatív megoldások. Ilyen az évezredes múltra visszanyúló masszázs, amely sok más betegség gyógyításában, javításában is szerepet vállal, így azt asztma kezelésében is rendkívül hatékony. 

A masszázspontok ingerlése 

Ahhoz, hogy az asztmás tüneteket hatékonyan tudjuk enyhíteni masszázs segítségével elengedhetetlenül fontos, hogy ismerjük testünk azon reflexpontjait, melyek ingerlésével felléphetünk az asztmás roham ellen.

A hirtelen jött rohamok lenyugtatására érdemes alkalmazni a nyak alsó részén elhelyezkedő reflexpont ingerlését. Itt keressük meg a kulcscsontok V alakú találkozásánál lévő pontot, majd helyezzük ide mutató vagy középső ujjunkat. A V alakba helyezve ujjunkat befelé nyomva húzzuk lefelé. Tartsuk a nyomást néhány másodpercig, majd lefelé irányuló mozdulatokat végezve masszírozzuk meg a reflexpontot. A nyomás éppen olyan erős legyen, hogy közben még kényelmesen tudjunk lélegezni. 

A következő reflexpont a gerincen található, amely bár gyorsan képes megszüntetni a rohamokat, masszírozásához azonban külső segítségre van szükség. Ha viszont nem áll rendelkezésünkre senki, aki segíthetne a masszázspont ingerlésében és egyedül lennénk, akkor támasszuk hátunkat az ajtófélfa szélének és gerincünket nyomjuk hozzá, amilyen erősen csak tudjuk. A pontok rendkívül érzékenyek, de a hirtelen rájuk mért nyomásnak köszönhetően a rohamot szinte azonnal – egy csapásra – megszünteti. Ha pedig valaki tud segíteni, akkor feküdjünk hason az ágyon vagy a földön, lehetőség szerint le is ülhetünk és kérjük meg a segítségünkre álló személyt, hogy a hüvelykujjával jó erősen nyomkodja meg az előbbiekben felsorolt reflexpontokat. A nyomás fokozásának érdekében egyszerre több ujjal is jó erősen meg nyomhatja a masszázspontokat. Emellett pedig nagyon fontos, hogy a szimmetrikusan elhelyezkedő pontokat egyszerre ingereljük. Az érzékeny pontok kitapintásakor a nyomás legyen határozott, számoljunk el hétig és csak ezt követően térjünk át a következő pontra. Amikor végeztünk, kezünkkel a gerincoszlop felé haladva masszírozzuk meg a hátunkat. 

 

Testünk harmadik kulcsfontosságú pontja a mellékvese reflexpontja. Fontos tudni, hogy az asztma kialakulásáért elsősorban a mellékvese helytelen működése a felelős, ezért ez a pont különös figyelmet igényel. A mellékvese reflexpontja a talp és a tenyér középpontjában találhatók. Ezeket a területeket masszírozzuk néhány másodpercig, majd ezt követően térjünk át a láb illetve a kéz ujjaira. A kis lábujj és a kisujj alatt keressük meg az érzékeny pontokat, ezután pedig a hüvely és mutatóujjunkkal fogjuk meg a nagylábujjat és jó erősen nyomkodjuk meg. Keressük ki a fájó pontokat és a kezelés alatt erre fordítsunk nagyobb figyelmet. 

 

Természetesen a reflexpontok ingerlése történhet masszázsolajak segítségével is.  A Diamond Cosmetics Aloe Vera Citromfű illóolajjal ellátott masszázsolaja ugyanis segíti az ellazulást, természetes összetevőinek köszönhetően pedig hozzájárul a bőr egyensúlyának javításához is. A és E vitamin tartalma jótékony hatást gyakorol testre és lélekre egyaránt, frissítő illata kellemes élményt nyújt és növeli a masszázs értékét. Az asztma kezelése során ugyanis a legfontosabb a megelőzés, így a rendszeres kezelést ne feltétlenül csak a rohamok jelentkezése során vegyük igénybe, hanem rendszeresen annak érdekében, hogy a tünetek visszaszorulhassanak. 

About The Author