Titkos tanácsok nőknek

Női tippek

A nőiesség praktikái

Az interneten rengeteg olyan oldallal találkozhatunk, ahol a nőiesség elérésének módját boncolgatják, pedig a nőiesség alapból minden nőben ott lakozik, csak fel kell fedezni, meg kell ismerni.

A nőiesség az az önbizalom, másnéven magunkba fektetett hit, amit becsülnünk és ápolnunk szükséges. 

Mi is az, amit igazából ápolnunk kell?

Az önbizalom építhető és fejleszthető. Sokan nem manöken testalkattal vagyunk megáldva és bár a média ezt a női ideált sulykolja belénk, balgák vagyunk, ha elhisszük. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az önbizalom eléréséhez fülünk botját sem kell mozdítani, hiszen az ideális külső és megnyerő belső elérésének egyik alapköve a rendszeres testmozgás. A mozgás szeretete: testünk szeretete és önmagunk szeretete.

Fontos, hogy ne essünk át a ló túloldalára, hiszen a kigyúrt izomtömeg sem igazán csábító a férfiak körében. A megfelelő mennyiségű mozgás nem csak az immunrendszert támogatja, de feszesebbé teszi bőrünket és az életkedvünket is javítja.

A férfiak köztudottan az esztétikumra mennek, ami nem egyenlő a lotyós, közönséges külsővel. A haj, a fogak, a köröm, a bőr ápolása legalább annyira fontos, mint a rendszeres testmozgás. Az összképet nézik, viszont ha egy-egy részlet hibádzik, akkor mindennek lőttek. A viselkedés is önbizalom függő. Ha nagy az önbizalmunk, esetleg már-már túl sokat képzelünk magunkról, akkor a férfiak futva menekülnek előlünk, hiszen kinek kell olyan nő, aki önmaga viseli a nadrágot és a szoknyát is. Ez a fajta pöffeszkedés csak arra jó, hogy a végén teljesen egyedül találjuk magunkat.

Ha túl kevés az önbizalmunk és inkább visszahúzódunk a csigaházunkba, vagy homokba dugjuk fejünket, akkor a világ nem fog ránk találni, így a férfiak sem. A különböző szociális problémákból adódó önbizalomhiány egyedül nehezen orvosolható, hisz oly magas a cél, hogy a végén mindig kudarc ér minket, így szakemberre kell bízni a dolgot. A pszichológus felismeri a háttérben rejtőző problémákat és terápiás lehetőségeket ajánl fel, ámbár meggyógyítani nem fog bennünket, csak rámutat a helyes útra. Ha tehát az önbizalomhányt a tükörképünk gerjeszti, akkor igenis mi tehetünk róla, mert nem foglalkozunk önmagunkkal.

Miből fakad a természetesség?

Nem a magunkra aggatott díszekből és sallangokból az biztos. Fontos, hogy összhangban legyünk belsőnkkel. Ha például utáljuk a csillogó, díszes ruhákat, akkor hiába viseljük őket, a lelkünk nem fog csillogni és korántsem leszünk nőiesek.

Találjuk meg a stílusunknak megfelelő ruhadarabokat és kiegészítőket. Tény, hogy a férfiak imádják a magassarkú cipőt és a szoknyát, de ez nem jelenti azt, hogy egyéniségünket feladva mindennapos viseletté kell válniuk. Ha randira megyünk igenis tegyünk ki magunkért, de csak annyira, hogy az az esetlegesen kialakuló párkapcsolat alatt is tartható legyen, így nem csak szemfényvesztésről van szó, ami hamar elmúlik.

A női test mivolta

A női test önmagában is nőies, hiszen olyan vonalakat mutat, melyeknek a férfiak egyszerűen nem tudnak ellenállni. Ha testalkatunk csontos, mert agyonéheztetjük magunkat, akkor ne várjuk, hogy imponáljon nekik. A férfiak igenis a formás idomokat kedvelik, ezáltal azt is keresik. Ne burkolózzunk tehát a mostanában divatos oversize ruhákba, mert semmit sem fognak érzékelni belőlünk.

Próbáljuk erősségeinket hangsúlyozni, vagyis ha széles a csípőnk, akkor ne olyan szoknyát válasszunk, mely rádob egy lapáttal, ha nagy mellekkel áldott meg a természet, akkor ne mintás felsőt vegyünk fel, ami optikailag még nagyobbá teszi őket. Ha kis mellmérettel vagyunk megáldva, akkor sokat segíthet a push-up melltartó, azonban egyáltalán nem tesz jót a melleknek, hiszen összeszorítja őket, így természetellenes hatást érünk el velük, ráadásul a férfiak hamar átlátnak a szitán.

Hasonlóan igaz ez a leszorítós fehérneműkre is, csak testünket sanyargatjuk velük. Ettől a kilók még nem fognak eltűnni és magunkat is becsapjuk, csak hogy elmúljon a lelkiismeretfurdalásunk. Tényleg erről szól a nőiesség, hogy hazudunk saját magunknak és a férfiaknak? Mozgás, elfogadás és önbizalom. Ez a titok kulcsa.

Erotika a párkapcsolatban

Ha eljutottunk odáig, hogy nőiességünk diadalmaskodott és meghódítottuk a kiszemelt férfit, akkor érdemes színesebbé tenné a mindennapokat az erotika fűszerével. Sokan megrettennek ettől a szótól, mert úgy gondolják, hogy egy párkapcsolat alapja a megszokottság és a monotonitás, pedig egyáltalán nem így van.

Ahogyan mi nők igényeljük a romantikát és a kényeztetést, ugyanúgy igénylik a férfiak is. Senki sem azt kéri tőlünk, hogy bohócot csináljunk magunkból, csak annyit, hogy nőies bájainkat igenis felszínre hozzuk. Pont a partnerünk előtt lennénk szégyenlősök? Az erotika nem egyenértékű a pornóval, ahogy sokan gondolják. Olyan örömforrási lehetőség, amit kár lenne nem kihasználni.

Hogyan legyünk erotikusak?

Na igen, már megint a magassarkú cipő kerül előtérbe. Nem csak azért, mert a pasik megdöglenek érte, mint fétis, hanem azért, mert kihangsúlyozza a női test legizgalmasabb részeit, így a melleket és a feneket, ráadásul egyenes tartást kölcsönöz.

Használhatjuk saját terepen, vagyis a konyhában főzés közben. Az amúgy konyhát kerülő férfiak is menten kedvet kapnak a főzéshez, ha efféle csalafinta „kellékben” látnak minket. A megszokott kötényünk alá becsempészhetünk egy combharisnyát és egy tangát is, amikért szintén megvadulnak. Lehet, hogy az ebéd nem lesz kész időben, de párunk arcán levakarhatatlan mosoly születik.

A különleges fehérneműkért nem mindenki van ugyanúgy oda, viszont érdemes vele próbálkozni. A lényeg, hogy ha a próbálkozás kudarccal végződik, is, akkor se adjuk fel, hanem folytassuk a kísérletezést. Az intim szituációk ugyanúgy hozzátartoznak az erotikához, mint a különböző kellékek.

Beszélgessünk a titkos és elfojtott vágyainkról, merjük őket felszínre hozni. Ez egyfajta bizalmat alakít ki párunkban, így ő is könnyebben megnyílik előttünk. Ezeket a vágyakat igenis be kell teljesíteni, természetesen a racionalitás talaján maradva. Sose menjünk bele olyan szituációkba, melyeket kényelmetlennek, esetleg megalázónak érzünk, mert komoly lelki traumákat eredményezhetnek és közeledés helyett eltávolodás lesz a végeredmény. Az ismeretlen szituációk előtt érdemes tisztázni, hogy a párunk meddig mehet el. Az egész alapja tehát a kölcsönös bizalom és az együttműködés. 

A hálószoba, mint erőd

Az erotika nem a hálószoba foglya, vagyis nem csak a hálószoba keretein belül létezik. Olyan játék, melyhez két fél egymásra hangoltsága szükséges és csak a fantázia szabhat neki határt.

Egy kádfürdő is lehet erotikus, ahol párunk gyengéden megmasszírozza és megmossa hajunkat, közben lágyan a nyakunkba csókol, vagy izgató szavakat suttog fülünkbe. Az esti telefon-nyomkodás helyett inkább nézzünk meg egy erotikus filmet, ahonnan akár még ötleteket is kölcsönözhetünk. Az erotika lényege, hogy alapvetően szeressük a testünket, vagyis rendelkezzünk megfelelő önbizalommal. Helyben is vagyunk, vagyis a nőiesség és az erotika nem más, mint magunkba és a párunkba vetett bizalom.

 

About The Author