Karácsonyi hangulatban: milyen ünnepi sminket válasszak?

Női tippek Szépségápolás

Az idei trend igyekszik a feltűnőbb stílust előnyben részesítők kedvében járni, ugyanis a karácsonyi, ünnepi hangulatot az arany különböző árnyalataival illetve a vörös ajakfény használatával igyekszik fokozni. Persze attól sem kell félned, hogy te make up nélkül maradsz, hiszen néhány visszafogottabb ötletnek hála a minimál stílus kedvelő is megtalálhatják a hozzájuk passzoló divatos tippeket. 

Csak az arany!

Ünnepek közeledtével gyakran előkerül ez a régi klasszikus, már-már azt mondhatnánk nincs karácsony arany nélkül. Ez idén sem látszik változni, ugyanis a nagy divatházak kollekcióiban mind megjelenik a metálos ragyogás, az arany hódító árnyalata. Többféle módon alkalmazhatod ezt a minden értelemben egyedi, de mégis vagány színt: választhatod az egyszerű, letisztult és semmiféle előképzettséget nem igénylő opciót, mely szerint a szemhéjadat arannyal borítod, majd a szempillatöveknél barna ceruzával árnyékolsz. Ez a smink ráadásul nagyjából 5-10 perc alatt kész van és gyönyörű. A bonyolult megoldás kedvelői megpróbálkozhatnak egy nagyobb falattal: a külső szemzugokat és a szemöldök alatti részeket szürkével árnyékold, majd keretezd feketével szemeidet. Ez utóbbival lehet, nem árt felkeresni egy profit. Bár, hogy is mondják?

Gyakorlat teszi a mestert! 

Dögös vörös

Mint ahogy arról már több ízben írtunk, a vörös rúzs egyszerűen nem megy ki a divatból. Multifunkciós mivoltának hála ugyanis még a legegyszerűbb alap nappali sminket is képes feldobni, megfűszerezni. Ezért oly fontos az ünnepek alatt is, hiszen bármely make up elengedhetetlen kiegészítője. Ha alapjáraton nem szereted magad sminkelni, akkor is tökéletes választás, hiszen azonnal felhívja rád a figyelmet, mindenféle sallang nélkül, csakis a vibráló ajkaidra helyezve a hangsúlyt. 

Naturális 

Mint ahogyan azt már korábban említettük a divatházak bizony mindig gondolnak, a minimál stílus hódolóira is, így natúr összeállításaikkal nekik igyekeznek kedvezni. A szolid, visszafogott sminkek lehetnek éppoly gyönyörűek, mint arany társaik ám itt van néhány kritérium, amire fokozottan oda kell figyelni. Úgy, mint a hibátlan alapozás, hiszen egy natúr smink tekintetében ezt vesszük először észre, valamint a pillák és az ajkak hangsúlyozása. Ha nincsenek extra hosszú pilláid, akkor sem kell aggódnod, ugyanis szempillaspirálok tekintetében kimeríthetetlen a választék, kérd az eladó segítségét és válassz egy volumennövelő darabot. 

Vadak útján: a feltűnő sötétbarna 

Ha kedveled a vagány színösszeállításokat, akkor ez éppen neked lett kitalálva. A sötétbarna használatával ugyanis végtelenül szexi hatást érhetünk el, ami például a céges karácsonyi bulira remek választás lehet, de ha karácsonykor inkább visszafognánk magunkat, bátran vessük be szilveszterkor. A smink alapját régi kedvencünk a cicás smink képezi és a széles ívben meghúzott, egyre vékonyuló sötétbarna szemhéjárnyékolás teszi karakteressé.

Ha ezt a sminket választjuk, érdemes lehet egy pink ajakrúzzsal megspékelni, ebben az esetben a vörös rúzs inkább közönséges hatást keltene. 

About The Author