5 ruhadarab, amit ne viselj, ha esküvőre vagy hivatalos

Női tippek

A jó idő beköszöntével az esküvők száma is hirtelen megugrik. Az esküvői szezon alkalmával a boltok telis tele vannak hívogató szép ruhákkal, a virágboltok menyasszonyi csokrokkal, a házasulandók pedig izgalommal várják a közelgő nagy napot. Csakúgy, mit a vendégsereg, ám felmerül a kérdés: vajon vendégként miben illik megjelenni? Egyáltalán van olya ruhadarab, ami egyértelműen tiltólistás? Cikkünkből most megtudhatod! 

A legnagyobb baki: ha fehéret viselsz 

Egy esküvőn a lehető legnagyobb baki, amit elkövethetsz, ha te magad is fehérbe bújsz, úgy, hogy nem te vagy az ara. Az esküvő napja a házasulandóké, így egyértelműen minden szemnek rájuk kell szegeződni, így illetlenség, ha a menyasszonyon kívül más is fehérben jelenik meg.

Semmi esetre se válasszunk olyan ruhát, ami hasonlít a menyasszonyéhoz, ezt a legegyszerűbben úgy kerülhetjük el, ha megérdeklődjük milyen ruhája lesz a leendő feleségnek.

Emellett fontos, hogy ne is próbáljuk meg túlöltözni őt, ugyanis ez az ő napja, nekünk pedig vele kell együtt örülnünk, hagyni, hogy a középpontban legyen, hiszen ez az ő és vőlegénye nagy napja. 

A szexi piros 

A piros szín az esetek 90 százalékában jolly joker lehetne bármelyik bulin, ám esküvők alkalmával általában tiltó listás. Ez éppen túl szexi és kirívó mivolta miatt történik, ugyanis az esküvőkön nagyrészt a visszafogott pasztell árnyalatok hódítanak, egy dögös vörös ruhával viszont garantáltan kilógnánk abból a bizonyos sorból.  Arról nem is beszélve, hogy azonnal felrúgnánk az első szabály, mely szerint nem öltözzük túl a menyasszonyt. Ha jól, de mégis dögösen szeretnél kinézni vendégként is a nagy napon maradj a pasztell árnyaltoknál, de tökéletes választás lehet akár a lila szín is. 

Van-e dress code? 

Ez fontos, ugyanis a mai esküvők számos stílusban valósulhatnak meg, így nagyon ciki helyzetbe is kerülhetsz, ha figyelmen kívül hagyod a dress code-t.

Mindenképpen tudakold meg, hogy milyen stílusú esküvőre is vagy hivatalos: Elegáns? Szabadtéri?

Pasik nem nagyon tudnak mellélőni, náluk elvárás az öltöny, ám a hölgyek esetében szinte kimeríthetetlen a kínálat. Ezért érdemes alaposan utánajárni, hogy „milyen rendezvényre is vagy hivatalos” Így elkerülhetsz kínos szituációkat és biztos, hogy nem lősz mellé ruhaválasztás tekintetében. 

Csak feketét ne! 

Bár ma már azt mondja tévhit, hogy esküvőre nem illik feketét húzni, ám a helyzet az, hogy ha sztereotípia, ha nem, feketét akkor sem szokás esküvőre felhúzni, hiszen gondolj csak bele: nem temetésre készülődsz igaz? A fekete lehangoló, a gyász színe, semmiképpen sem egy boldog alkalomhoz illő viselet, így vendéggént inkább válassz valamilyen más árnyalatot. Ha a sötétebb színeket kedveled, akkor a már említett lilát nyugodtan bevetheted, de a feketét húzd el a képzeletbeli listádról. 

Úgy, mint a koszorúslány? 

Fontos tudnod, hogy az esküvői szettek nem nézhetnek úgy ki, mint a koszorúlány ruhák. Ezt csakúgy, mint a menyasszonyi ruha esetében úgy tudod elkerülni, hogy utánajársz milyen lesz a színséma illetve a fazon, így elkerülheted, hogy olyan szettet válassz, ami ütközik a koszorúlányokéival. Persze balesetek történhetnek, de ha körültekintő vagy az ilyen bakikat egy kis utánajárással könnyedén elkerülheted. 

About The Author