Így spórolj tízezreket!

Női tippek

Tudjuk, hogy spórolni rendkívül nehéz, ráadásul van, akinek ez szinte alapból nem megy. Mégis van néhány ötletünk, hogy miként érezheted hónap végén is önfeledtnek magad és mehetsz szórakozni tele pénztárcával.

Cikkünkből most ugyanis megtudhatod, hogy mik azok a dolgok, amikhez akár ingyen is hozzájuthatsz, anélkül, hogy felesleges tízezreket dobálnál ki az ablakon. 

Kencék és kozmetikumok 

Persze az nem árt, ha nőként van egy alap felszerelésünk, melyeket a napi sminkelés során előszeretettel használunk, de mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy rengeteg mindenhez akár ingyen is hozzájuthatsz? Bizony! Ugyanis a drogériák telis-tele vannak jobbnál jobb termékmintákkal, amiket csupán csak kérned kell az eladóktól. Szóval, ha a pénztárcád nem teszi lehetővé, vagy éppen csak spórolni szeretnék egy kicsit, nyugodtan próbáld kis ezt a megoldást. 

Ráadásul a drogériák gyakran szerveznek ingyenes sminkelési tanácsadásokat, ahol amellett, hogy számos praktikát elleshetsz még egy tuti sminket is kapsz grátiszba. 

Applikációk és szoftverek 

Ha a számítógép számodra csak hobbi nem pedig fontos munkaeszköz, akkor felesleges lehet, súlyos forintokat kifizetnek egy-egy applikációra vagy szoftverre. Mindezt úgy, hogy a legtöbben megtalálható az ingyenes és persze teljesen legális „kistesója” az interneten. Nyugodtan keress rá az OpenOfficera, amely hasonló funkcióval bír, mint a Word, a Google Drive szolgáltatásaira illetve az Adobe Photoshop Express is számos trükköt tud. 

Ha persze munkádhoz elengedhetetlen ezeknek a szoftvereknek a teljes változata, akkor érdemes rájuk áldozni, ellenkező esetben azonban csak felesleges pénzkidobás. 

Telefon? Ingyen? Igen! 

Néhány évvel ezelőtt csak álmodozhattunk róla, hogy ingyen telefonálhassunk, ám mára a technika fejlődésének hála már számos szolgáltatás igyekszik számunkra ezt lehetővé tenni. Ehhez pedig nincsen szükségünk semmi másra, mint szélessávú internetre és jó esetben egy mikrofonra. Bár ma már a telefonunkon keresztül is bonyolíthatjuk ezeket a beszélgetéseket, ugyanis a mindenki számára ismert Skypenak van mobilra letölthető applikációja is, ráadásul az Android és IOS rendszerekre letölthető a Viber, amely szintén egy ingyenes lehetőség azok számára, akiknek amúgy boros a telefonszámlájuk. 

Könyvek 

Ma már könyvet vásárolni luxuskategória. Ugyanis borzasztóan elszaladtak az árak és lássuk, be egy átlag fizetésből nem igazán lehet kitermelni egy-egy könyvre valót, úgy, hogy kifizetünk minden kötelező költséget. Ám nem kell elkeserednie azoknak, akik az olvasás szerelmesei, ugyanis egy minimális tagdíj megfizetése mellett lehetsz akár könyvtári tag is, ahol több ezer kötet áll a rendelkezésedre. Ráadásul ma már léteznek a kifejezetten könyvcserére létrejövő weboldalak, ahol a regisztrált tagok egymás között cserélgetik a már kiolvasott könyveket. Ha téged is érdekel a lehetőség, keresd fel a Rukkola.hu-t és tájékozódj bővebben! 

Csere-bere ruha

Ma már egyre elterjedtebbek – közösségi médiának hála – az adok-veszek illetve a csere-bere oldalak. Itt potom összegekért lehet hozzájutni alig használt ruhadarabokhoz, de akár teljesen ingyen is domboríthatunk egy teljesen új szettben. Persze okosan kell bánni ezekkel az oldalakkal, mert sokan csak kihasználják mások jóhiszeműségét, de ha néhány apróságra odafigyelünk, könnyedén szerezhetünk néhány ezer forintból akár egy teljesen új ruhatárat is. 

About The Author