Mi mindenre jó a kókuszolaj?

Női tippek Szépségápolás

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kókuszolaj használata, ugyanis felhasználási területeit tekintve rendkívül sokoldalúnak bizonyul. Az ételek elkészítésétől kezdve egészen a hajápolásig alkalmazható, így nem csoda, hogy egyre többen élnek a természet egyik nagy csodájának kimeríthetetlen lehetőségeivel.

  Cikkükben most összegyűjtöttük a kókuszolaj legfontosabb tulajdonságait. 

A kókuszolajról fontos tudni, hogy több, mint 92 százalékban telített zsírsavakból áll, ezért rendívül egészségesnek bizonyul. Ezért is szeretjük a konyhában alkalmazni elsősorban, konyhai felhasználását tekintve pedig érdemes tudni, hogy egyáltalán nincsen kókusz íze, így bármelyik étel elkészítése során nyugodt szívvel lehet alkalmazni. A kókuszolaj használatával pedig sokat tehetünk egészségünk érdekében is, segíthet a fogyókúrában, ha pedig ez nem volna elég hasznosítható az otthoni bőr és hajápolás során is. 

Az egészség őrzője 

A kókuszolaj rendszeres fogyasztása hatékony megoldást jelenthet a különböző veseproblémákra, szívbetegsége, de akár a magas vérnyomás kezelése során is segítségünkre lehet.

 Ezenkívül magas antioxidáns tartalmának köszönhetően a stressz kezelésében, az öregedés késleltetésében és egyéb daganatos betegségek megelőzésében is rendkívül hatékonynak minősül.

 A kókuszolaj a koleszterinszintet is igyekszik alacsonyan tartani, így főleg szívbetegségek megelőzése során jut jelentőségteljes szerephez. A kókuszolaj jó hatással van immunrendszerünkre, emellett pedig a különböző sebek kezelése során is jól jöhet. 

Segít a fogyásban 

A kókuszolaj rendszeres fogyasztása a fogyókúra során is segítő jobbot nyújthat. Ugyanis olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek megemésztése egyáltalán nem terheli meg a szervezetet, ráadásul az anyagcsere folyamatokat is segíti.

Ennek köszönhetően pedig szervezetünk sokkal több energia felhasználására lesz képes és a felesleges kalóriákat sem fogja elraktározni.

Haj és bőrápolás 

A kókuszolaj a haj és bőrápolás során is nagyon jól jöhet, ugyanis természetes mivoltánál fogva, olyan anyag, amely kifejezetten táplálja mind a hajat mind pedig a bőrt.

Segítségével sokat tehetünk például a korpásodás ellen, arról pedig nem is beszélve, hogy használatával, sokkal fényesebb és egészségesebb lesz tőle a hajunk.

A kókuszolaj számtalan arc és kézkrém alapvető összetevője, ugyanis segít megőrizni a bőr fiatalságát, megelőzi a nem kívánt ráncok idő előtti kialakulását. Az őszi-téli időszakban kiemelten fontos lehet a használata, hiszen a hideg miatt kiszáradt bőr táplálásában is segít, ha kókuszolaj tartalmú krém mellett tesszük le a voksunkat. 

About The Author