A fogyás alapja a kiadós reggeli

Női tippek

Arról már számtalanszor beszéltünk és hangsúlyoztuk, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés.

Persze ez nem a véletlen műve, sokkal inkább létfontosságú szükséglet. Hiszen, ha felkelést követően nem töltjük fel szervezetünket a megfelelő tápanyagokkal, akkor alapvetően hiábavaló az elvárás, hogy az megfelelően is működjön. Hiszen, ha nem adjuk meg testünknek a szükséges vitaminokat és tápanyagokat, akkor annak hiányában jókedvünket is hiába várjuk.

Azonban felmerülhet a kérdés, hogy mely ételek azok, amelyek fel is töltenek energiával, ugyanakkor egészségesek is? Az alábbiakban megmutatjuk! 

Rántotta 

Nyilván, ha telerakjuk virslivel már egyből nem annyira diétás, de alapesetben a rántotta – sőt a tojás bármely elkészítési formája – nyerő reggelinek minősülhet a diétás és egészséges étrend szempontjából.  A ideális rántotta egy vagy két tojássárgájából készül és három vagy négy fehérjéből. Ennek oka, hogy a sárgájában van a zsiradék, ami állati eredetű, így az nem túlságosan egészséges.

Ám, ha a megfelelően variáljuk az arányokat, akkor szuper diétás reggeli lehet belőle.

Fontos, hogy teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasszuk, sőt akár gazdagon tehetünk mellé zöldségeket, úgy, mint paradicsom, paprika vagy uborka. Így már garantáltan telítve lesz a megfelelő tápanyagokkal és az is biztos, hogy simán kibírjuk ebédig, mindenféle nasi nélkül. 

A zabkása 

Bár sokan ódzkodnak tőle, a helyzet azonban mégis az, hogy a zabkása nem csak egészséges, de nagyon finom is. Ráadásul a zabnak folyadék szívó képessége is van, amiből egyenesen az következik, hogy egy kis adagból is lehet nagyot varázsolni. A zabkása elkészítése pedig nagyon egyszerű: vízzel összekeverve és egy adag tojásfehérjével készül, melyet összefőzünk. Az így kapott massza pedig édesíthető keserű kakaóval, sőt akár gyümölcsökkel is. A végeredmény pedig nem csak tápláló, de finom is. 

Egészség bomba: az avokádó 

Az avokádót bár kevesen ismerik, mégis az egyik legtáplálóbb élelmiszer. Számos jó és hasznos zsírt tartalmaz, telis tele van vitaminnal és különböző ásványi anyagokkal, éppen ezért tökéletesen járul hozzá az megfelelő emésztéshez. Reggelire nagyszerű választás, ráadásul rengeteg féle módon lehetőségünk van elkészíteni. Görög joghurttal és sóval összekeverve guacamole szerű krémet kapunk, melyet akár teljes kiőrlésű pirítóssal is fogyaszthatunk. 

About The Author