5+1 tipp a narancsbőr ellen

Női tippek

Ha végleg le szeretnénk számolni a narancsbőrrel, akkor mindenképpen tudnunk kell, hogy egyszeri és végleges megoldás nincs. Persze hatékony kezelések vannak, de a makacs narancsbőr megszüntetése egy hosszabb folyamata végeredménye. Emellett, ha tudjuk, hogy mit tehetünk ellene, némi odafigyeléssel és néhány praktika bevetésével csökkenthetjük a bőrünket elcsúfító cellulitiszt. 

A táplálkozás fontossága

A narancsbőr elleni küzdelem során rendkívül fontos, hogy milyen ételek viszünk be a szervezetünkbe. Fontos, hogy száműzzük a mindennapi étrendből az állati eredetű zsírokat, a szénsavas és cukros üdítőket, igyekezzünk minél több gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonákat és lehetőség minél kevesebb cukros és sót együnk. 

Víz, víz, víz 

Az egészséges életmód szerves része a folyadék fogyasztás. Emellett az elegendő mennyiségű folyadék bevitellel hatékonyan léphetünk fel a narancsbőrrel szemben is. Egy egészséges felnőtt ember szervezete napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvizet igények, ugyanis fontos, hogy minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazó üdítőt vigyünk be. A víz mellett természetesen lehet fogyasztani frissen facsart gyümölcs vagy zöldségleveket illetve zöld teákat, egyéb lúgosító teákat.

Rendszeres mozgás 

Ahhoz, hogy a narancsbőrt megszüntessük vagy tegyünk ellen elengedhetetlenül fontos a rendszeres mozgás.

Ideális esetben heti háromszor alkalom beiktatása a nyerő, ami lehet kocogás, futás, kerékpározás, zsírégető torna, aerobic vagy éppen a tánc, effektíve bármi, ami jól megdolgoztatja az érintett testrészeket. 

Méregtelenítés 

A narancsbőr elleni harc során fontos lehet a megfelelő méregtelenítés is.

Méregtelenítés alatt értünk heti egy víznap és akár heti egy nap gyümölcsnap beiktatását, amelynek során a méreganyagok kiürülnek a szervezetünkből. 

Szauna használata 

A szaunában lévő páratartalom és hő illetve a szaunázás után vett hideg zuhany hatására felpezsdül a vérkeringésünk, fokozódik az izzadás, ez pedig egyértelműen felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat illetve elősegíti a méregtelenítést is. Ennek hatására a bőr feszesebbé és simábbá válik, ha pedig rendszeresen járunk szaunába a narancsbőr – akár a makacs narancsbőr – enyhülésére is számíthatunk.

About The Author