A méregtelenítés 5 szabálya

Női tippek

Ahhoz, hogy fogyásod és alakformálásod a megfelelő ütemben zajlódjon, elengedhetetlenül fontos, hogy méregteleníts is.

Azonban felmerülhet a kérdés, hogy ezt hogyan csináld, milyen trükkök, netán szabályok vonatkoznak a méregtelenítésre. Cikkünkben ezúttal erre keressük a válaszokat! 

Megfelelő folyadékbevitel 

A méregtelenítés során az első és talán legfontosabb szabály a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. A méregtelenítési folyamatokat ráadásul fokozhatod, ha napi minimum 2,5-3 liter szűrt vizet iszol, a hagyományos csapvízzel vagy ásványvízzel szemben. Fontos, hogy a méregtelenítés alatt – meg úgy amúgy is – a cukros italokat iktasd ki, ezek ugyanis csak elraktározódnak a szervezetben. A kiválasztási folyamatok fokázásnak érdekében azonban bátran fogyaszthatsz szűrz zöldség és gyümölcsleveket. 

Mi a helyzet az antioxidánsokkal? 

A májnak szükséges van az antioxidánsokra a méregtelenítés alkalmával. A szabad gyökök ellen a legjobban gyümölcsökkel és C-vitaminban gazdag zöldségek fogyasztásával van lehetőséged védekezni. Ha nehezen veszed rá magad a napi zöldség és gyümölcs fogyasztásra bevethetsz néhány vitamin tablettát is, de fontos, hogy itt nagyon odafigyelj a minőségre. Emellett érdemes tudnod, hogy a táplálék kiegészítők semmilyen formában nem helyettesítik a kiegyensúlyozott étkezést. 

Pörgesd fel az anyagcseréd! 

A méregtelenítés során a legfontosabb, hogy felpörögjön az anyagcseréd, amely eddig valószínűleg nyugalmi állapotban volt. Ez a legjobban mozgás segítségével teheted meg, éppen ezért próbálj olyan tevékenységet választani, amit örömmel csinálsz: jógázz, biciklizz vagy csak sétálj.

A lényeg, hogy mozogj! 

Pihenj is! 

Bár furcsán hangozhat, de igen a méregtelenítés egyik alapszabálya a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés. A méregtelenítés első időszaka ugyanis rendkívül megterhelő lehet, hiszen a szervezetedből folyamatosan távoznak majd a méreganyagok, ez azonban levertséget, fáradságot okozhat, így nagyon fontos, hogy sokat pihenj, akár meditálj. Az első időkben éppen ezért fontos, hogy olyan mozgásformát válassz, amely kevésbé megterhelő, az Amplifitness pedig éppen ezért lehet a befutó. 

Organikus ételek 

Nyilván felmerül a kérdés, hogy szükséges-e a bio és organikus ételek közül válogatni, a helyzet azonban az, hogy el sem tudjuk képzelni a bolti áru milyen vegyi kezeléseken esik át.Ezért, ha lehetőséged van otthon termeszteni egyes gyümölcsöket, zöldségeket az nagyon szuper, ha viszont nem akkor érdemes lehet a piacon a helyi termesztők árui közül válogatni, melyek garantáltan nem voltak kitéve semmilyen vegyszeres kezelésnek. 

About The Author