A lehetőségek városa – 3 érv Párizs mellett

Egyéb kategória

Párizs a romantika fővárosa, emellett pedig a divat egyik központja is.

Rengeteg érvet tudnánk felsorolni Párizs mellett, hogy miért is érdemes odalátogatni, cikkükben azonban most kiemelünk három dolgot, mely miatt mindenképpen érdemes felkeresni a francia fővárost. 

Gasztronómiai barangolás

A franciák messze földről híresek jobbnál jobb sajtjaikról, de azt csak az odalátogatók tudják igazán micsoda élmény is a piacon válogatni az ezernyi különlegességből. Az árusok a franciául nem beszélő turistáknak kézzel-lábbal igyekeznek elmutogatni milyen termékek közül, választhatnak, sőt imádnak kóstoltatni is. Emellett pedig a franciák mindig találnak alkalmat, hogy champagne-t fogyasszanak, a régi kis kávézókban pedig még a legnagyobb hidegben is kiülnek a teraszra egy csésze forró feketével. Kövesd példájukat és kóstolj bele a francia élmények világába. 

 

Látnivalók százai

Ha Párizs felé veszed az irány érdemes átgondolnod mennyi időre is utazol, ugyanis a látványosságok körbe barangolására egy hét igencsak kevés lesz. A legfontosabb látnivalók, mint a Notre Dame, az Eiffel-torony és Louvre mellett érdemes időt szakítani egy séta a Champs-Élysée mentén, ami a Diadalívtől egészen a Tuileriák kertjéig vezet. 

Második otthon 

Párizs sokak, főként a művészetet kedvelők második otthona. Itt magad mögött hagyhatod a szürke hétköznapokat és egy csodákkal teli új világba csöppenhetsz. Párizst a lehetőségek városának is szokás hívni, hiszen itt akár tényleg szembe jöhet veled az utcán a szerelem, a párizsi férfiak ugyanis nem szégyellnek udvarolni. Egy párizsi kalandot követően újul erővel és feltöltődve ugorhatsz neki újra a monoton hétköznapoknak megannyi emlékkel a szívedben. 

About The Author