Álomfejtés esküvő

Álomfejtés

Miért álmodunk? Pontosan hogy is keletkeznek az álmaink? Miért vannak rémálmaink? Ezernyi rejtély övezi az álmok világát. Vannak azonban olyan visszatérő szimbólumok, amelyekről pontosan tudjuk, hogy mit jelentenek. De biztos, hogy azt jelentik? Ha az álmunk egészére nem is emlékszünk, 1-2 szimbólum megmarad az emlékezetünkben. Nem olyan magától értetődő, mint gondoljuk.

 

 

Esküvő. Minden hajadon álma egyszer oltár elé állni, és kimondani a boldogító igent, gyönyörű nagy, fehér ruhában. És bizony, van, aki nem csak álmodozik róla, de éjjel, álmában is ezt látja. Ha esküvőről álmodok, az azt jelenti, hogy már nincs messze a nagy nap?

Az álmunkban minden elem egy szimbólum. Tehát ha azt álmodjuk, hogy meghal valakink, nem azt jelenti, hogy rövidesen meg fog halni, hanem egy olyan dolgot, amire nem is gondolnánk: azt, hogy hosszú élete lesz. Így az esküvő is egy szimbólum az álomban.

Egészen különös, de ha esküvőről álmodsz, azt sajnos baljóslatként értelmezik a szakértők. Az esküvő jelentheti egy családtag halálát, de ha a menyasszony és a vőlegény együtt jelenik meg, az egy hozzád közel álló személy elvesztését is jelentheti.

Az álmok általában azokra a boldog percekre vonatkoznak, amikor találsz egy számodra fontos személyt, tárgyat vagy bármi mást: például egy munkahelyet, egy kapcsolatot, egy új biciklit stb. Az esküvőről gyakran álmodozunk. Ennek biológiai okai vannak. Mindkét nem házasságról álmodik, amikor úgy érzi, hogy szüksége lenne családra, gyerekekre.

Úgy Carl Jung, mint Freud szerint, az esküvői álmok jelenthetik a személyiség kiteljesedésének szükségét vagy a pszichikum összetételét. Ez a férfi és női elemek egyesülését, a fizikai és szellemi, a racionális és művészi, vagy a tudat és a tudatalatti egybeolvadását jelentheti. Pszichológiailag ezek a fajta álmok boldogok, hiszen az egészséges személyiség jelei.

Érdekes módon az emberek általában stresszhelyzetben álmodnak az esküvőről. Sokan keserű élményekkel szembesülnek az álmaik során.

Néhány babonára alapozott ősi kultúra szerint, ha ezek az álmok negatívak, halált vagy fájdalmat jósolnak. Ezek az emberek szeretetre, gondoskodásra vágynak, amit egy másik embertől kaphatnak meg. Sokan, akik gondokkal küszködnek, az álmok által találnak lelki támaszt és boldogságot.

Ha egy hajadon lány, vagy nőtlen férfi álmodja ezt, az házasságkötési szándékot jelent, akár van valakije az illetőnek, akár nincs. Ha pedig házas ember álmában jelenik meg házasság, az veszekedést, szemrehányást jelent.

Számos hiedelem ismert azzal kapcsolatban, hogy milyen jelentéseik lehetnek az esküvői álmoknak.

Ha egy nő azt álmodja, idős férfihoz megy feleségül, arra a nőre gondokkal teli időszak vár.

Ha pedig úgy látod magad álmaidban, mint menyasszony, de a vőlegény arca láthatatlan, azt jelenti, hogy az ellenségeid közel vannak. Fordított esetben is hasonló a jelentése (ha te vagy a vőlegény és nem látod a menyasszonyod arcát).

Ha azt álmodod, hogy egy esküvőn vagy és megpillantasz egy embert feketébe öltözve, azt jelenti, hamarosan elveszíted egy barátodat.

Ha kísérő vagy egy esküvőn, nagy vagyonra, gazdasági fellendülésre számíthatsz.

Ha menyasszonyként álomszép ruhát viselsz, azt jelentheti, bizalmatlan vagy a jelenlegi kapcsolatoddal kapcsolatban vagy változásra van szükséged, hogy lásd valóban jól döntöttél-e.

Ha azt álmodod, hogy más viseli a ruhát, azt jelenti, hogy felsőbbrendűnek hiszed magad, mint az illető, vagyis méltatlannak tartod őt.

Ha karikagyűrűt látsz az ujjadon álmodban, azt jelenti, hogy hamarosan megtalálod az igazit.

Ha azt álmodod, hogy újraházasodsz jelenlegi férjeddel/feleségeddel, nagy boldogság vár rád.

Nagyon sok esküvő előtt álló menyasszony és vőlegény álmodik saját esküvőjéről. Főként azt szokták álmodni, hogy az esküvői szertartás nem úgy zajlik, ahogyan azt ők szeretnék vagy valamit elfelejtenek. Ezek olyan álmok, amelyek a jövőtől való félelmet jelentik. Ez által az esküvői készülődések közepette még éjszaka sem tudsz nyugodtan pihenni, és nem erre gondolni.

About The Author