Természetes szépségápolás

Szépségápolás

A természetes szépségápolás nem csupán az összetevőktől, vagy a jelölésektől lesz olyan, amilyen. Ez mondhatnánk úgy is, hogy egy életstílus, egy összefoglaló megközelítés az egészséges és gyönyörű bőrhöz. Nézzük, mik is a legfontosabb tudnivalók a tiszta, és tudatos szépségápoláshoz:

  • A bőrünk a legnagyobb szervünk, hiszen védelmet nyújt a testünknek és tükrözi egészségi állapotunkat. A táplálkozás, az egészség és a szépség elválaszthatatlan egymástól. A tiszta, natúr kozmetikumok használatával elősegíthetjük bőrünk élettel teliségét. 
  • Fontos tudni, hogy amit a bőrünkre kenünk, annak a 60%-át magába szívja. Ha kiszámoljuk, ez évente körülbelül 2 kg vegyszeres anyag is lehet, ha ilyesfajta kozmetikumokat használunk.
  • A különböző kozmetikumok úgy, ahogy a bőrünkbe is beszívódik, szintúgy a természetbe is visszakerül a szennyvízcsatornákon keresztül. Ezért is érdemes olyan natúr kozmetikumokat vásárolni, amely 100%-ban tiszták és nem szennyezik környezetünket.

Pozitívum, hogy az elmúlt években folyamatosan nő az érdeklődés a természetes anyagokat tartalmazó és állatkísérlet-mentes kozmetikumok iránt. Köztudott, hogy a szépségápolásban felhasznált nem természetes anyagok között olyan konzerválószerek, fényvédőanyagok, mesterséges illatok is találhatóak, amik veszélyeztetik bőrünket és egészségünket is. A természetes alapanyagú kozmetikumok másképp hatnak, mint a kőolajszármazékokkal, tartósítószerekkel, kémiai adalékanyagokkal készített hagyományos kozmetikumok, amik felerősíthetik vagy bőrirritációkat okozhatnak. Az igazi natúrkozmetikumok jótékony hatásai viszont akkor tudnak igazán jól érvényesülni, ha a termék gazdag vitaminokban, regeneráló és ápoló anyagokban, esszenciális olajokban, finomítatlan növényi olajokban, vajakban.

Fontos, hogy figyeljünk a következőkre, ha kozmetikumvásárlás előtt vagyunk:

  •  Kerüljük azokat a termékeket, amelyekben szintetikus színanyag, illatanyag, szilikon, emulgálószer, paraffin vagy ásványolaj származékok találhatóak.
  • Tartalmazzanak természetes alapanyagokat, növényi olajokat, viaszokat, és ásványi anyagokat.

Érdemes még megjegyezni, hogy a natúr minősítéshez elegendő, ha a gyártó cég nem használ bizonyos kozmetikai anyagokat, mint például állati eredetű zsír, vagy hidrogénezett növényi olajokat.
Így egy kevés mesterséges anyaggal még lehet valami natúrkozmetikum, de a bio esetében meghatározott arányban ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alapanyagot kell tartalmaznia a kozmetikumnak. Így a natúrkozmetikumok egy része, kisebb halmaza számít biónak. Tehát minden biokozmetikum natúr, de nem minden natúr bio.

About The Author

Vélemény, hozzászólás?