Álomfejtés: pénz

Álomfejtés

Nem meglepő, ha pénzzel álmodunk, ki ne szeretne meggazdagodni, legalábbis jól élni? Hiszen a megélhetéshez pénzre van szükségünk. Saját ingatlant, de még ételt is pénz ellenében birtokolhatunk, már megszűnt a cserekereskedelem. De a pénz megjelenése álmunkban ténylegesen a gazdagságot jelenti? Jelent egyáltalán valamit?

Ha pénzzel álmodok, az azt jelenti, hogy hamarosan meggazdagszom? Nem mindenki tulajdonít olyan nagy jelentőséget az álmoknak. Van, aki nem is emlékszik rá, hogy mit álmodott. Van viszont, aki hisz az álmok jelentésében, üzenetében. De akárhogy is, egy rémálom negatív hatással van ránk, akkor is, ha nem hiszünk ennek jelentőségében, és egy pozitív álom pedig pozitív hatással lesz ránk. Van ennek valami valóságtartalma? Miközben alszunk, az agyunk újraéli, feldolgozza és rendszerezi a napközben történt dolgokat. Ha ezért jobban odafigyelsz az álmaidra, akár a magánéleti problémák kulcsát is megtalálhatod.

Szakértők szerint az álmaink értelmezésével megfejthetünk olyan magunkkal kapcsolatos dolgokat, információkat, amikre talán nem is gondoltunk egészen eddig. Az agyunk játéka csupán az egész, vagy ennél fontosabb jelentése is van egy-egy álomnak? A tudatalattink szól hozzánk, vagy megálmodjuk a jövőt?

Mit is jelent a pénz? A pénz az anyagi jólét, társadalmi hovatartozásunkat szimbolizálja. A pénz egyenlő az értékkel, ezért az értéket is szimbolizálja. De mit jelent a pénz egy álomban? A pénz a saját magunkról kialakított értéket ábrázolja, pontosabban, hogy mennyit is érünk a saját szemünkben.

 

Mit jelent, ha pénzzel álmodunk?

Az álombéli pénz szimbolizálja az életünkben fontosnak tartott értékeket. Ezért ha arról álmodsz, hogy sok pénzt kaptál váratlanul, azt jelenti, hogy eljutottál az életed egy olyan szakaszába, amikor tisztábban kezdesz látni, rájössz, melyek az igazán fontos dolgok számodra. Az elvesztett pénz ebből kiindulva az értékrended és az érzéseid közti szakadékra utal.

Ha pénzzel álmodunk általában: hiányérzetet jelent, de nem anyagi természetű hiányt. Gyakori az olyan emberek álmában, akik pénzzel kívánnak pótolni, helyettesíteni pénzzel nem megszerezhető élményeket; lusta vagy azon törni a fejed, mi az igazi bajod, minden rossz hangulatodat anyagi gondokkal magyarázod. Gazdag ember álmában a pénz: érzelmi zűrzavar, támpontkeresés. De nem mindegy ám, hogy milyen formában jelenik meg a pénz álmunkban. Ha papírpénz, akkor felmentésre, megbocsátásra vágysz. Ha viszont fémpénz: minél értéktelenebb fémből készült, annál nagyobb gond; csillogó pénz: felszínesség. Szétszórodó pénz; pénzt, ha szórsz: önlebuktatás, úgy ügyeskedsz, manipulálsz, hogy kiderüljön rólad valami; féltékenységet akarsz ébreszteni. Kútba dobott pénz: ábrándozás. Ezüstpénz: jó igazságérzék; meggondolt cselekedet. Aranypénz: zsugoriság. Hamis pénz, pénzt hamisítani: gyanakvás; nem hiszel valakinek az őszinteségében. Hamis pénz: valami túl szép ahhoz, hogy hihető legyen. Aprópénz: szerencse, kis ajándék.

A pénz általában nem jó jegy. Ha azt álmodod, hogy pénzt birtokolsz, kicsapongást jelent. Pénzed, ha van: kicsapongás. Sok pénz: kár a ház körül. Pénzt valakitől kapni: minden oldalról ellenséggel vagyunk körülvéve. Pénzt elveszíteni: vállalkozás, amely jóra fordul. Pénzt asszonyodnak adni: igaz szerelem; más nőnek: gond. Pénzt oszlopokba rakni: ahány oszlop, annyi bánat. De ki jegyzi meg a mennyiséget? Hiszen az álom csak egy múló pillanat. Pénzt ásni: váratlan találkozás. Régi Pénzt elásni: zavaros idő. Pénzt folyóba dobni: hasznos munka, jövedelem. Pénzt szegénynek adni: károsodás. Pénzt a földbe vetni: gazdának nagyon jót jelent, másnak betegséget hozhat el. A pénzen kotlós módjára ülni: felbomló barátságot eredményezhet. Pénzen asszonyt vagy leányt venni: a szegény öregkort szimbolizálja. Pénzt nyerni: nagy gond. Pénzt a földre szórni: rosszullét. Pénz, amely bűvész keze érintésére testünkből kijönne: mutat megnyugvást egy fájdalmas szerelemben. Pénzt okádni: halál. Pénzt az árnyékszékben hagyni: elveszített szerelem. Pénz és sár összekeveredve: boldog szerelem. Pénzes ember: leánynak szomorúság.
Pénzes erszényt találni új ismertséget jelent, viszont üres pénzes erszényt találni az adóssággal egyenlő. Az elveszített erszény viszont gazdag házasság.

About The Author