Az edzés nem szenvedés

Női tippek

Sokan azért nem vágnak bele az életmódváltásba, mert attól tartanék, hogy az csak szenvedés útján kivitelezhető.

Pedig a helyzet az, hogy éppen akkor van a legnagyobb baj, ha szenvedünk, és nem élvezettel csináljuk azt, amit csinálunk. Mind a táplálkozás, mind pedig az edzés lehet rendkívül változatos, izgalmas, és ami a legfontosabb szórakoztató.

Cikkünkben most megmutatjuk, hogy mit is értünk ez alatt. 

Az alapok

Fontos, hogy tudatosítsuk, magunkban enni kell, csak nem mindegy, hogy miből mennyit.

Ahogy arról már korábban is írtunk lényeges, hogy minden létfontosságú tápanyagot bevigyünk a szervezetünkbe, azonban lehetőség szerint kerüljük a cukrokat és a gyorsan felszívódó szénhidrátokat. Sokan éppen itt akadnak, mert azt gondolják a fitness univerzumban készült ételek, íztelenek. Pedig ez egyáltalán nem igaz, ugyanis hozzáadott cukrok nélkül is éppoly finom ételek készíthetők, csak éppen szükség van egy kis kreativitásra a megvalósításhoz. 

A vitaminok fontossága 

Vitaminpótlás terén érdemes előnyben részesítenünk a természetes forrású vitaminokat, de egy-egy étrend kiegészítő tabletta sem árthat, pláne a közelgő téli szezonban. A gyümölcsök, zöldségek azonban minden mennyiségben jöhetnek, lehetőség szerint igyekezzünk az idénygyümölcsök közül válogatni. Remek megoldás lehet a rendszeres ananász fogyasztás, ez ugyanis hatékonyan indítja be az anyagcsere folyamatokat, ezáltal méregtelenítő hatással is bír, a tetejében pedig nagyon finom is. 

 

És az edzés?

Az edzés kapcsán is számos sztereotípia kering a köztudatban, sokak szerint semmi más, mint felesleges szenvedés. Persze kezdetben biztosan lesz egy kis izomlázunk, de legalább akkor tudjuk, hogy valamit jól csináltunk. 

 

About The Author