Évszaktípusok és a színek, avagy milyen gél lakkot válassz?

Női tippek Szerelmi tanácsok

Biztos te is jártál már, úgy, hogy a körmösnél nem tudtál színt választani, mert nem voltál benne biztos, hogy az adott gél lakk jól mutat majd a körmödön. Ennek oka, hogy mindünk más és más évszaktípusba tartozik, ez pedig azt eredményezi, hogy egész már színek és árnyalatok állnak nekünk jól.

Cikkünk segítségével most bemutatjuk, hogy mely színek állhatnak hozzád közel, évszaktípusodnak megfelelően. 

Az évszakelmélet kidolgozása Johannes Bitten svájci festőművész és művészetpedagógus nevéhez fűződik, ő vette észre először, hogy növendékei azon színcsoportokhoz vonzódtak, mely a mindennapi megjelenésüket is befolyásolta. Itten a színek tulajdonságait vette alapul, majd négy különböző színcsoportot különböztetett meg, melyeket az évszakokról nevezett el. 

Fontos tudni, hogy egyéni évszaktípusunk független a tényleg születési dátumunktól, tehát nincs köze ahhoz, ha mondjuk télen vagy nyáron születtünk. A négy színcsoport egyedi stílusjegyekkel rendelkezik, a nyár illetve a tél színei rendszerint hidegebbek, a tavasz és az ősz azonban inkább a meleg színekhez vonzódik. De mégis honnan tudhatjuk, hogy mi magunk mely csoport skáláját erősítjük? 

A tél típus jellemzői 

 A tél típus jellemző hajszíne a barna, fekete vagy éppen a nagyon világos szőke. Szemszín tekintetében a kékeszöld illetve a mogyoróbarna jellemzi leginkább a stílus képviselőit. A tél típus arcbőre pedig általában hűvös alaptónusú, porcelánfehér, olivás. Ezért, ha úgy érzed, te a tél típusba tartozol, bátran válogass a pink, zöld, lila, piros és vagy akár a fekete zselé lakkok közül, ezek ugyanis remekül fognak passzolna személyiségjegyeidhez, kiemelik szépséged és pompás végeredményt biztosítanak körmeidnek. 

A nyár típus jellemzői 

A nyár típus képviselőinek megjelenése elegáns, klasszikus és rendkívül letisztult. Azon hölgyek, akik ebben az évszaktípusba tartoznak, a pasztell árnyalatokat részesítik előnyben, akik a visszafogottságot helyezik a középpontba. Az évszaktípusra jellemző hajszín hamvasszőke, hamvas barna vagy éppen a hamvas ezüstös, amihez általában szürkéskék, szürkészöld szemszín társul.

A nyár hölgyek számára kifejezetten előnyösek a pasztellszínek, úgy, mint a babakék, a törtfehér, halványrózsaszín, citromsárga vagy a hamuszürke. Ha e színek közül választod ki gél lakkodat, biztos lehetsz benne, hogy egy szempillantás alatt ragyogóvá varázsolhatod megjelenésed. 

Az ősz típus jellemzői 

Ha a hajad vöröses, esetleg mézszínű, szemed meleg árnyaltú, bőröd pedig aranyló fényű, akkor szinte biztos, hogy te az ősz évszaktípus stílusjegyeivel rendelkezel. Ebben az esetben számodra tökéletes választásnak minősülnek az aranyló árnyalatok, melyek kiemelik a rád jellemző csodálatos tulajdonságokat. Ha az ősz típusú lányok táborát erősíted, akkor számodra körmök tekintetében is hatalmas a választék: a közepesen meleg árnyalatoktól kezdve, egészen a sötétebb árnyalatokig minden jól áll neked.

Legyen ez akár a bordó, a narancssárga vagy a zöld. Választhatod bármelyik gél lakkot az említett színek közül, a végeredmény minden esetben pazar lesz. 

A tavasz típus jellemzői 

A tavasz típusú nőkre jellemző egyfajta törékenység, arcbőrünk világos, barackos fényű, gyakran szeplős. Hajszínük lehet vörös, szőke vagy világosbarna, szemszínük pedig általában melegséget sugároz. Nem ritka a türkiz zöld, melegzöld vagy világosbarna szemszín.

A hozzád leginkább passzoló színek a mézszín, világoszöld, a sárga vagy a narancssárga. Ha ezek közül válogatsz szinte biztos, hogy nem lőhetsz bakot. 

A cikk forrásául a http://stilusmentor.hu/evszaktipusok/ oldal szolgált. 

About The Author