Serkentő gyakorlatok fáradt dolgozóknak

Női tippek

Biztos ti is jártatok már úgy, hogy egy nehéz nap délutánján mázsás súlyként nehezedik rátok munka.

Üveges szemmel bámuljátok a monitort és kész vége elfáradtatok. Ilyenkor jól jön néhány élénkítő gyakorlat, ami felfrissíti memóriádat és visszazökkent a régi kerékvágásba.

Menj társaságba

Nyilván furcsa, hogy azt mondjuk, munka közben is menj társaságba, de hidd el két-három óránként néhány perc friss levegő és egy kis csevej a kollégákkal csodákra lehet képes. Emellett az is sokat segíthet, ha ebédedet nem az íróasztalod mellett fogyasztod el, hanem leülsz a többiekkel a közös asztalhoz. 

Egy kis torna 

Ha egész nap a számítógép előtt görnyedsz érdemes egy-két óránkét néhány izomlazító gyakorlatod végezned. A fejkörzés és a deréklazító gyakorlatok elengedhetetlenül fontosak s bár nem ér fel egy óra kocogással, de arra tökéletes, hogy átlendítsen azon a bizonyos holtponton. 

Csak az alvás

A memóriád kifogástalan működésének érdekében igyekezz eleget aludni. Egy egészséges felnőtt ember szervezetének napi hét óra minimum alvásra van szüksége ahhoz, hogy másnap megfelelően legyen képes teljesíteni. Turbózhatod magad vitaminokkal vagy különböző terápiákkal, egy kiadós alvást semmi sem pótol igazán. 

About The Author