Diétagyilkos gondolatok

Női tippek

Ugye Te is jártál már úgy, hogy hatalmas lelkesedéssel indultál neki valaminek, aztán mégis alább hagyott a motivációd?

Az edzés során ez gyakorta előfordul és akad olyan időszak, amikor éppen a hátad közepére sem kívánod a mozdulatsorokat. Nyugodj meg: ezzel a problémával még a legelszántabbak is találkoznak, a kérdés azonban az, miként lehet ezt leküzdeni. Az alábbi tippek segítségével megmutatjuk, hogyan motiválhatod magad, hogyan veheted rá magad akár arra is, hogy egy hosszú nap után lenyomj egy órás edzést. 

Az akarat hiánya 

A legtöbb esetben az okozza a problémát, hogy fejben mindent nagyon jól tudunk. Tudjuk mit kéne enni, mennyit kéne mozogni, de az akaraterő elmarad. Nagyon nehéz belekezdeni valami újba, pláne ha azonnal várjuk az eredményt. Először is azt kell letisztázni magunkban, hogy az eredmény nem fog azonnal látszani, sőt egyes esetekben lehetséges, hogy csak néhány hónap elteltével mutatkozik meg szemmel látható változás. Éppen ezért reális célokat tűzz ki magad elé. Egy hónap alatt tíz kiló mínusz beláthatod, hogy képtelenség, ráadásul az egészséged láthatja kárát. Az akaraterőd korlátozódjon azokra a kis lépésekre, amiket meg tudsz tenni. Hisz tudod mit mondanak? Kis lépés az emberiségnek, de nagy lépés neked. 

 

El lehet rontani? 

Sokan ott követik a legnagyobb hibát, hogy teljesítendő feladatnak könyvelik a diétát és ha netalántán lecsúszik egy kocka csoki a torkukon, akkor azt vereségként élik meg. Nyilván nem arról van szó, hogy kilószámra együk a csokoládét, mert úgyis mindegy. Azonban, ha rendszeresen edzel és megfelelően táplálkozol egy-egy szelet csoki nem fog belerondítani a diétádba. Ezt felejtsd is el sürgősen. Ráadásként azt sem árt tudni, hogy ha valamit erőszakkal meg akarsz vonni magadtól, aztán csak még jobban fogsz sóvárogni majd. Így, ha számodra a csokoládé ilyen, akkor ne akard görcsösen kiiktatni. Egy-egy kockától nem fogsz meghízni. 

 

Átmeneti állapot? 

A diétázók legnagyobb hibája, hogy törekvéseiket átmeneti állapotnak könyvelik el. Nyilván oka van, hogy új életformába kezdtél, de éppen ez a lényeg. Persze biztosan cél a fogyás vagy az izmosodás, de a végcél egy tudatos életmód kialakítása, mind táplálkozás, mind pedig mozgás terén. Ha a kívánt eredmény elérését követően visszatérsz a régi szokásaidhoz, jó eséllyel lassan ugyanoda lyukadsz ki. Az életmódváltással azonban lehetőséged van megadni a testednek az egyensúlyt, ami hosszútávon már nem diéta, hanem tudatos döntés, tehát nem átmeneti állapot. 

 

 

About The Author