Természetes tippek fejfájás ellen

Női tippek

Gyakran fáj a fejed? Szinte azonnal gyógyszer után kapkodsz?

Íme, néhány természetes módszer, melynek segítségével könnyedén elűzheted a kínzó fejfájást, ráadásul a gyógyszeres dobozod is eldobhatod.

Borsmentaolaj 

A borsmenta illóolaj köztudottan csökkenti a fájdalmat, ereje állítólag két tablettáéval ér fel, mindezt szervezetkárosító mellékhatások nélkül. Használata során masszírozzunk pár csepp olajat a halántékunk és a homlokunk bőrébe, ha pedig szükséges ismételjük meg újra. A siker garantált. 

Citromfű

A citromfűben található illóolaj megnyugtatja a vegetatív idegrendszert és segít a stressz illetve feszült lelkiállapot feloldásában. Napi 3-4 csésze citromfüves tea, jótékony hatásának köszönhetően megszünteti a fejfájást és segít a kiegyensúlyozott lelki állapot fenntartásában. 

Kávé

Egy jó erős kávé, alkalmanként csodákra lehet képes. Fogyasztása ugyanis javítja a véráramlást, hiszen kitágítja az agyban található ereket, ezáltal pedig hozzájárul a fájdalom csökkentéséhez. 

Lábfürdő

Bár furcsa, de igaz, hogy a hideg-meleg váltózuhany kitágítja a fejben található ereket, ettől pedig hamar elmúlhat az amúgy kínzó fájdalom. 

Magnézium 

A magnézium, különösen a természetes magnézium források, mint a banán, a mák, az olajos magvak vagy a hüvelyes zöldfélék a legjobb fejfájás csillapítók, ugyanis sok bennük az idegnyugtató magnézium. Bár manapság tabletta formájában is könnyedén hozzájuthatunk napi magnézium adagunkhoz, de a természetes gyógymódok biztos, hogy semmiféle káros mellékhatással nincsenek szervezetünkre, ezért érdemes mellőzni a legtöbb mesterségesen előállított terméket.

About The Author