Egy este, ami csak rólam szól!

Női tippek

Nyilván te is érezted már úgy, hogy egy hosszú nap végén, amikor a család többi tagja már nyugovóra tért, jól esne egy hosszú, forró és lazító fürdő. Hiszen gondolj csak bele: neked is jár a törődés, ezért varázsolj nyugodtan a fürdőszobádból wellness szalont és foglakozz egy kicsit csak magaddal, hiszen a testi-lelki feltöltődés rendkívül fontos, pláne ha már kimerültnek és gyengének érzed magad. Ilyen esetben egy fürdő akár életmentő is lehet. 

Kapcsolj ki! 

Gyújts meg a fürdőben néhány illatgyertyát és készíts magadnak egy forró fürdőt, amit különböző fürdősókkal – különösen levendulással, hiszen ez nyugtató hatású – spékelhetsz meg, de adhatsz hozzá pár csepp olíva vagy mandula olajat is a hatás fokozásának az érdekében. Ezek az apró trükkök ugyanis hozzájárulnak, hogy teljes mértékben ki tudj kapcsolni, akár még meditációs zenét is hallgathatsz a telefonodon, a lényeg, hogy zárd ki a külvilágot.

A hidratálás fontossága 

Miután kiszálltál a fürdőkádból tetőtől talpig kend be magad hidratáló testápolóval. Közben akár egy rövid talpmasszázst is végezhetsz, annak érdekében, hogy még inkább felold a benned tomboló feszültséget.

Fontos, hogy fürdés után hidratáld a tested, hiszen a víz szárítja azt, így egy regeneráló-hidratáló testápolóval nem lőhetsz mellé, arról már nem is beszélve, hogy bőröd puha és bársonyos lesz tőle. 

Ragyogó tekintet 

Ha meg teljes felfrissülésről van szó, akkor nem hanyagolhatod el szemeidet sem. Kényeztesd szemkörnyékedet az alábbi módon: Tegyél pár csepp rózsavizet egy nedves vattapamacsra és azokat helyezd öt-tíz percre a szemeidre. A rózsavíz hatóanyagai ugyanis megszüntetik a szemhéj kipirosodását illetve segítenek a duzzanatok eltávolításában. Emellett a hidratálásról se feledkezz meg meg: masszírozd a szérumot az arc, a nyak és a dekoltázs bőrébe. A tökéletes végeredmény garantált. 

A pihentető alvás 

Az est fénypontja, amikor is végre ágyba bújhatsz egy hosszú és fárasztó nap végén. Ám sokkal tartalmasabb és pihentetőbb az alvás, ha arra tudatosan felkészülsz. Lefekvés előtt érdemes lehet levendula, citromfű, kamilla vagy borsmenta teát szürcsölni, ezeknek ugyanis köztudottan nyugtató hatásúk van, így elősegítik a pihentető alvást. Tévé nézés helyett pedig válassz inkább egy jó könyvet, mivel a tévé csak negatívan stimulálja érzékszerveidet és megnehezíti vagy ellehetetleníti az alvást.

Olvasás közben van lehetőséged a tea elkortyolására, miközben a szervezeted felkészül az alvásra. Az éjszakai alvás nagyon fontos, ráadásul egy egészséges felnőtt embernek minimum hét órára szüksége van ahhoz, hogy szervezete regenerálódjon és felkészüljön a következő napra. Így, ha lehetőség van rá, hét óránál kevesebbet semmiképpen ne aludj, hiszen evvel másnapi munkád hatékonyságát csökkented csak. 

About The Author