5 tipp a reggeli ébredéshez

Női tippek

Nehezen ébredsz reggelente? Mindegy, hogy hatkor vagy nyolckor? Tippjeink segítségével megkönnyítheted, az amúgy bágyadt reggeleket és frissen, üdén indíthatod a napot.

 

Aludj eleget!

Egy egészséges felnőttnek napi 7-9 órára alvásra van szüksége, ami a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenül fontos. Bár ez a szám egyénenként eltérhet, de napi hat óra alvás minimum javasolt. Te alszol eleget?

 

Étel-ital mellőzése

Az, hogy mikor, mit és mennyit fogyasztunk, nagyban befolyásolhatja az alvást. Egy késő esti étkezés például emésztésre kényszeríti a szervezetünket, ezért az nem tud megpihenni. Ha elkerülhetetlen az esti étkezés, feltétlenül valami könnyű ételt válasszunk és abból se együnk túlzottan sokat.

 

Napi rutin

Egy felnőtt szervezetét ugyanúgy ki lehet zökkenteni a napi rutinjából, mint egy kisgyermekét. Ha mindennap más időben kelünk illetve fekszünk, összezavarjuk testünket. Ezért érdemes odafigyelni és mindennap közel azonos időben kelni, majd nyugovóra térni, evvel ugyanis arra tanítjuk meg testünket, hogy reggel frissebb, éberebb legyen.

 

Reggel reggelizzünk

Szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez elengedhetetlenül fontos a reggeli. A reggeli étkezés az, az étkezés, amit kötelező elfogyasztani, lehetőleg az ébredés utáni másfél órán belül. A reggeli ugyanis segít stabilizálni és szinten tartani a vércukorszintet.

 

Mozogj!

A reggeli mozgás valóban segít, hiszen felpezsdíti a vérkeringésünket, ezáltal pedig sokkal éberebbek leszünk. Természetesen a hajnali órákban nem kell lefutnunk a maratont, az is bőven elég, ha levisszük a kutyát sétálni vagy csak simán felpattanunk a szobabiciklire és tekerünk egy jó harminc percet.

About The Author