Közös bankszámla: pro és kontra

Női tippek

Naivan azt gondolhatnánk, hogy a pénz egyáltalán nem lehet megrontója egy egészséges és jól működő párkapcsolatnak. Ám ha jól belegondolunk a féltékenység, a házimunka megosztása és természetesen a pénz is lehet okozója egy kapcsolat zátonyra futásának.

Cikkünkből most megtudhatod, hogy mi szól a közös számla mellett és mi az, ami miatt inkább a külön büdzsét javasoljuk.

Természetes emberi reakció, hogy szeretjük szórni a pénzt.

Hiszen ma már pénz nélkül jóformán a buszmegállóig sem jutunk el. Azonban az már egyénfüggő, hogy ki mennyit és mire is költ. A párkapcsolatokban gyakori visszatérő konfliktus forrás a közös bankszámla kérdése. Hiszen, ha minden „vagyonotokat” bedobjátok a közösbe akarva akaratlanul is, de figyelni fogjátok mire is költ a másik. A filléreskedő magatartás pedig könnyedén a kapcsolat megrontója is lehet. Bár vannak párok, akik egyértelműen a közös élet-közös kassza elvén gondolkodnak, mások pedig minden külön-külön fizetnek. Egyik megoldás sem a legjobb, ilyen helyzetekben pedig érdemes volna elgondolkodni azon a bizonyos arany középúton. 

 

Megoldás gyanánt szóba jöhet az a verzió, amikor kiszámoljátok, hogy mekkora összegekre is van szükség a számlák illetve bevásárlás fedezésére. Ezeket a költségeket természetesen közösen álljátok. A fennmaradó maradó összegeket, pedig költsétek arra, amire szeretnétek.

Ezzel a döntéssel, lépéssel megóvhatjátok magatokat olyan kínos szituációktól, amikor kérdőre vonjátok partnereteket egy esetleges új blúz vagy két korsó sör kapcsán. 

About The Author