Hogyan kezdeményezzünk online?

Szerelmi tanácsok

Ha online igyekszünk társat keresni, gyakran már az elején megakadunk. Megakad a szemünk valakin, aki nagyon tetszik, de hirtelen lefagyunk, és azt sem tudjuk miként is szólíthatnánk meg, anélkül, hogy levelünk ne tűnjön se túl sablonosnak, se túl rámenősnek. 

Arról már korábban is beszéltünk, hogy mennyire sikertelenek azok a próbálkozások, amikor sablon szövegekkel igyekszünk meghódítani a másikat. Mind a férfiak, mind a nők részéről szarvas hiba, ha egy jól begyakorolt, méterekről érezhető kamu szöveggel igyekeznek elindítani az ismerkedési folyamatot. Bár a srácok gyakrabban folyamodnak ehhez a könnyűnek látszó megoldáshoz, a helyzet az, hogy az online társkereső szinglik ott követik el a legnagyobb hibát, hogy szeretnék felgyorsítani az ismerkedés folyamatát. Ki szeretnének hagyni különösen fontos fázisokat, átugrani az ostobának titulált beszélgetéseket és szívük szerint máris belecsapnának a közepébe. 

Ez azonban a lehető legrosszabb, amit tehetünk, hiszen attól függetlenül, hogy a virtuális teret hívtuk segítségül az ismerkedés folyamata még nagyon hasonlóan zajlik, mint az offline világban. Az első és legfontosabb, hogy meg kell tanulnunk, miként is szólíthatnánk meg kiszemeltünket, úgy, hogy fel is keltsük majd meg is tartsuk az érdeklődését. 

Bemutatkozó levelünknek nem kell hosszúnak lenni, felesleges mondatokon keresztül ecsetelni ki is vagy te, hiszen személyiségedet, erényeidet és esetleges hibáidat úgyis megismeri majd potenciális partnerjelölted, ha már elindul az ismerkedési folyamat.

 Első körben az volna a fontos, hogy valamilyen módon felkeltsük a másik érdeklődését és válaszadásra ösztönözzük. Bizonyos e-mailek lehetetlen nem válaszolni, még akkor is, ha első ránézésre sablonosnak, elavultnak tűnik. 

„A kitől örökölted a bájos mosolyodat?” – kérdésre mi nők lehet, hogy csak legyintünk, de a helyzet az, hogy bár klisé mégis aranyos. Ráadásul kinek a hiúságát ne legyezgetné egy ilyen kezdő e-mail? 

„Mi a kedvenc fagyit, sütid, ételed?” – Rövid, tömör, de akár befutó is lehet. Hiszen, ha a kiválasztott hölgy válaszol rá, már rögtön el is hívhatod egy étterembe, cukrászdába, fagyizóba. Tökéletes első randi helyszín. 

„Mit szeretsz csinálni hétvégén?” – Sallangtól mentes, egyszerű, ám nagyszerű kérdés. Hiszen a válasz, akár egy következő randi helyszínét is rejtheti. Bátran próbálkozz vele. 

„Milyen aranyos a kiskutyád, kiscicád… stb.” – Bár semmi extrát  nem tartalmaz, mégis azt sugallja: ez a srác bizony megnézte az adatlapomat. Az ilyen finom utalásokkal könnyedén meghódíthatod a kiszemelt lányt, hiszen érzi: érdeklődsz utána. 

„Melyik a kedvenc sorozatod, filmed?” – Ismét valami olyan, amiről könnyedén lehet társalogni. Esetleg szintén remek randi lehetőség, ha tartotok egy délutáni sorozat maratont, megnézitek a kedvenc filmjét, vagy egyszerűen csak beültök egy moziba. 

„Mit szeretsz csinálni szabadidődben? Látom, gyakran jársz futni.” – Utalj valamire, amit az adatlapján olvastál. Ez nagyon fontos, hiszen ezzel igazolod, hogy mennyire érdeklődsz is utána. Ha abszolút nem vagy képben avval, amit magáról közöl bemutatkozó lapján, könnyedén elvághatod magad, hiszen avval azt érezteted nem is érdekel igazán. Ám, ha a választott lány, látja, hogy te bizony szörföltél az adatlapján, biztos lehetsz benne, hogy értékelni fogja.

About The Author