Tippek az éjszakai éberség ellen

Női tippek

Sokan bele sem gondolunk, vajon mi lehet álmatlanságunk valódi oka. Ráfogjuk egy kései cappuccinora vagy csak szimplán átsiklunk a probléma felett. Íme, néhány meglehetősen gyakori ok, ami ébren tart éjszakánként. 

Mennyi időm van még? 

Bár csábító lehet rákukkantani az óránkra, hogy vajon hány órát alhatunk még, ám evvel alaposan ki is zökkentjük magunkat a nyugalmi állapotból. Ha utánaszámolsz, mennyi időd is van, még az ébredésig biztosan nem leszel képes a továbbiakban megfelelően relaxálni. Ezért érdemes az ébresztőórát tisztes távolságba helyezni és bármekkora is a csábítás inkább a boldog tudatlanságban újra álomra hajtani a fejünket. 

A hőmérséklet kérdése 

Ha túl meleg vagy éppen túl meleg van a szobában, az bizony testünk jelzi, mi pedig felébredünk.

Az ideális éjszakai hőmérséklet valahol 18 és 24 fok között van, ám ez erősen függ az egyén személyi igényeitől is. Tapasztald ki, hogy milyen hőmérsékleten érzed, kényelmesen magad illetve vedd számításba, hogy ha pamut takarót használsz nem érdemes túlfűteni a szobát. 

Zavar a fény? 

A villogó router, illetve a laptop pislákoló fénye is zavaró tényező lehet éjszakánként. Elektronikai berendezéseinket érdemes időben kikapcsolni vagy letakarni, hogy fényük ne akadályozza pihenésünket. Ma már az okostelefonok sem könnyítik meg helyzetünket, elég egyetlen kósza gombnyomás és máris megtelik fénnyel a szoba. Éjszakára nem árt, ha képernyővel lefelé fordítod és teljesen lehalkítod, hogy még véletlenül se zavarhassa meg senki nyugalmi állapotodat.  

About The Author