Hogyan viselkedik egy férfi, ha tetszik neki egy nő?

Szerelmi tanácsok

Hogyan viselkedik egy férfi, ha tetszik neki egy nő?
Tetszik valaki, de tanácstalan vagy?

Végül is a férfinak kell kezdeményezni. Egy társaságban vagytok, és rád sem hederít?

Lehet, hogy éppen ez az a jel, amivel tudatni akarja veled, hogy tetszel neki?

A nők gyorsan kétségbe tudnak esni, ha úgy érzik, hogy kiszemeltjüknek nem nyerték el a tetszésüket. Hiszen ha nem jön oda, rám sem néz, akkor biztos, hogy jelentéktelen vagyok számára. A férfiaknak sok nő tetszik egyszerre, és attól, hogy valaki tetszik nekik, az nem jelenti azt, hogy akarnak a hölgytől bármit is, szemkontaktuson kívül.

Attól, ha egy férfi nem udvarol, nem mutatja ki a csodálatát, nem jelenti azt, hogy a hölgy közömbös számára. Lehet, hogy pont te vagy, aki tetszik neki!

Meglepő adat, de egyes kutatások szerint a kommunikáció verbális elemei csupán a közlések 35 %-át teszik ki, míg a nonverbális kommunikáció elemei a közlések 65 %-át! Érdemes tehát figyelni erre, annál is inkább mivel a testbeszéd nem szándékos és nem tudatos közlésmód, így sokkal őszintébb!

A non verbális kommunikáció tulajdonképpen a tudatalatti üzeneteinek megértését teszik lehetővé.

Másképp fogalmazva, míg a szavak az információ átadását szolgálják, addig a mimika, a testtartás, a gesztusok a beszélő

érzelmeit fejezik ki.

Lássunk hát néhány olyan jelet, amivel azt üzeni a test „nem vagy közömbös a számomra!”

1.Ha emberünk keresi a tekinteted, az mindenképpen jó jel, de ha belenézel a szemébe és azt látod, hogy a pupillája tág, az végképp elárulja a szándékait. A tág pupilla azt jelenti, hogy teljesen nyitott feléd, mi több, szexuális vágyat érez.

2.Az arcnál maradva a szemöldökét is érdemes megfigyelni. Ha beszélsz, és közben azt látod, hogy fel-felhúzza egy pillanatra a szemöldökét, tudhatod, hogy érdeklődő, kíváncsi rád és a mondandódra.

3.Ha azt veszed észre randi közben, hogy többször az ajkához ér, az szintén erős szexuális vonzalomról árulkodik, ugyanis ilyenkor a férfiak ajka is megtelik vérrel, és a vérbő állapot automatikusan kiváltja a dörzsölő, simító mozdulatot.

4.Ugyancsak vonzalomról árulkodik a testbeszéde, ha a lábfeje feléd fordul, még akkor is, ha közben mással beszél. Ha pedig egész testével feléd fordul, vállaival, felsőtestével szinte védelmezően takar (a konkurencia elől), akkor teljesen biztos lehetsz a szándékaiban.

5.A következő jel elsőre nagyon meglepő és furcsa, de tudósok által is megfigyelt tény, hogy ha valakihez vonzódunk, ösztönösen leutánozzuk a mozdulatait, szinte a tükörképeként viselkedünk. Tehát, ha azt veszed észre, hogy ugyanúgy ül, mint te, vagy ha az arcodhoz érsz, ő is megérinti a saját arcát, vagy bármely más mozdulatodat, gesztusodat látod viszont rajta, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem vagy közömbös a számára.

6.Tipikus vonzalmat kifejező testtartás az úgynevezett „cowboy póz”. Ilyenkor a férfi kihúzza magát, csípőre teszi a kezét vagy a zsebébe akasztja az ujjait, és úgy fordul feléd, magabiztosságot sugározva.

7.Ha esetleg már komolyabb érzelmeket is táplál irányodba, nem kizárt, hogy ideges lesz a társaságodban, zavarba jön, nem tudja önmagát adni, szerencsétlenkedik, esetleg mesterkélten viselkedik. Az sem titok, hogy ilyenkor a férfiak általában akarva-, akaratlanul is produkálják magukat.

Láthatjuk, hogy a testbeszéd sokkal többet mond a szavaknál. A női nem számára sokkal izgalmasabb a testbeszéd „udvarlása” a szavaknál. Ha választottad testbeszéde nyitottságot, érdeklődést tükröz, érdemes picit bátorítani, és megfigyelni, hogyan válik ez a test-test közötti kommunikáció egyre intimebbé és izgalmasabbá. Ha választottad zárkózottabb, például összefonja a karját maga előtt, akkor először finoman érd el, hogy leengedje ezt a „várárkot”.

Nézz a szemébe, hajolj picit közelebb, vagy érintsd meg lehelet finoman egy adandó alkalommal (pl. a karját, kezét).

Ha ugyanezt ő teszi veled, akkor jó úton haladtok az ölelés és az első csók felé.

About The Author