Így éld túl az allergiaszezont

Életmód, egészség

Állandóan tüsszögsz, szem-és orrirritációt tapasztalsz? Esetleg állandóan viszket a bőröd? Ha az előzőekben igennel feleltél, akkor bizony téged is gyötör az allergia. A tavasz-nyári, kora őszi időszak abszolút nem kedvez az allergiában szenvedőknek, azonban néhány tipp segítségével enyhíthetjük a tüneteket.

Az allergia általános tünetei a tüsszögés, a kiszáradt orr, a kipirosodott, viszkető szem. Ezek együttese pedig rendkívül kényelmetlen lehet a betegnek. Az allergia kezelésére számos gyógy készítmény áll a rendelkezésünkre, ezért érdemes mihamarabb kivizsgáltatni magunkat, hogy megtudhassuk melyik javallt a számunkra. A gyógyszerek szedése rendkívül hatásos, főként, ha még az allergia szezon beköszönte előtt elkezdjük rendszeres szedésüket. Emellett pedig segítségünkre lehetnek a különböző orrspray-k, pláne, ha az orr a legkényesebb terület. 

Természetesen, ha odafigyelünk étkezésünkre, akkor is csökkenthetjük a kínzó tüneteket.

Fontos, hogy kalciumban, magnéziumban és flavonoidokban gazdag ételek fogyasszunk, illetve szóba jöhetnek még az olajos magvak is. Ügyeljünk rá, hogy napi rendszerességgel fogyasszunk almát, hagymát és bogyós gyümölcsöket. 

Emellett pedig gyakran öblögessük ki a szemünket, tiszta és hideg vízzel, evvel is csökkenthetjük a szem irritációját. Ha egy mód van rá kimosott ruháinkat ne a szabadnak szárítsuk, hiszen így elkerülhetjük, hogy pollen kerüljön rájuk. Fontos, hogy minél többször takarítsunk, hiszen a pollenallergia mellett a porallergia is okozhat hasonló kellemetlen tüneteket. Végezetül pedig igyekezzünk naponta legalább kétszer letusolni, így megszabadulhatunk a testünkre tapadt szörnyű pollenektől. 

About The Author