Tippek a tökéletes masszázshoz

Életmód, egészség Szépségápolás

 

A masszázs egyértelműen életünk szerves szükséglete, bár sokan luxusnak titulálják, pedig ahhoz, hogy testünk és lelkünk egyaránt feltöltődjön fontos, hogy legyen egy olyan eszköz, ami segít előidézni ezt az állapotot. Azonban nem mindegy hogyan és milyen módon állunk hozzá a masszázs kérdéséhez. Nem mindegy az sem, hogy szakavatott kezekre bízzuk magunkat vagy otthonunkban hódolunk a masszázs iránti szenvedélyüknek.

Ezúttal az otthoni masszázs rejtelmeibe kalauzolunk el benneteket és megmutatjuk, milyen trükkök segítségével érhetitek el a szalon szintű masszázs élményt. 

Ha tiéd a masszőr szerepe, akkor is nagyon fontos, hogy megkérdezd, milyen hangulatban is van a masszázs alanya, avagy milyen hangulatban szeretne kerülni, ugyanis ezen információs alapján lesz lehetőséged bevetni a megfelelő aromaterápiás eszközöket. 

Fontos, hogy a szobában is megteremtsük a megfelelő hangulatot. Ennek érdekében bevethetünk néhány illatgyertyát, alkalmazhatunk lágy, meditációs zenéket illetve használhatjuk a jól bevált illóolajakat is. Ezek segítségével ugyanis olyan illatokkal tölteheted meg a szobád, melyek még hangulatosabbá varázsolják a masszázs élményét. 

A masszázs során rendkívül fontos, hogy a szobában megfelelő hőmérséklet uralkodjon, hiszen sem a túl meleg sem a túl hideg nem kedvező. Az átalagos hőfok körülbelül 20-25 fok között található, ám mindenképpen igyekezzük alkalmazkodni az alany igényeihez is. 

Az otthoni masszírozás élményét nagyban befolyásolhatja, hogy milyen készítményt is használunk: lehetőséged van arra is, hogy meglévő bázisolajhoz keverj illóolajat, hiszen számos illatban kapható, így biztos, hogy megtalálhatod a saját igényednek megfelelőt. Azonban számos illóolajjal ellátott masszázsolaj is kapható ma már a webshopok kínálatában.

Ezek a speciális masszázsolajak azért is jók, mert leírásukban egyértelműen szerepel, hogy milyen problémára nyújt segítséget, hiszen azt fontos tudni, hogy mindegyik illat más-más hatással van a testre illetve a lélekre. 

Azonban az nagyon fontos, hogy mielőtt masszázsba kezdenél, informálódj hogyan és miként is kell csinálni, gyűjts minél több információt a neten, ugyanis a helytelen masszázzsal alapos károkat okozhatsz vendégedben, hiszen a masszázst alapvetően szakemberek végzik. Persze ez nem jelenti azt, hogy otthon a kedvesedet ne masszírozhatnád meg, de a lényeges alapszabályokat ebben az esetben is be kell tartani. A legfontosabb, hogy mindig körkörös mozdulatokkal masszírozz, az óra járásával megegyező irányba. Ha pedig még kedvezőbb eredményt szeretnél elérni, azokat a testrészeket, melyeket már megmasszíroztál takard le meleg törölközővel, így ugyanis a bőr megtartja a masszázs olaj kellemes melegét és a bőr is bársonyosabbá válik majd. 

About The Author