Ismerősöd a Facebookon? De minek?

Női tippek

Biztos te is jártál már úgy, hogy a Facebook ismerőseidet böngészve sorra jönnek veled szembe az ismeretlen arcok. Hiába van több száz, akár ezernél is több online kapcsolatunk, ha ezeknek töredékével sem kommunikálunk se napi, se havi, de még éves szinten sem. Ráadásul számos olyan eset létezik, amikor csak azért igazoljuk vissza az ismeretséget, mert egy régi középiskolából ismert lányról van szó, ám évekkel később arca már a feledés homályába vész. Akkor meg mégis minek gyűjtjük feleslegesen a kapcsolatokat? Itt az ideje egy őszi nagytakarításnak, lehet, hogy fájni fog, de szelektáld ki azokat a kapcsolatokat, melyek semmi célt nem szolgálnak számodra a közösségi térben. 

Az ex kérdés

Kemény dió! Sokak szerint rendkívül gyerekes húzás megszabadulni az exünktől a közösségi térben, hiszen egy ilyen megnyilvánulással is éppen arról teszünk tanúbizonyságot, hogy még érdekel a másik. Pedig éppen ellenkezőleg! Ki lenne arra kíváncsi, hogy az exe valaki mással tölt fel nyaralós, bulizós, csókolózós képeket? Bármennyire is felnőttek vagyunk, egy friss szakítást követően ezek igenis fájdalmas és sarkalatos pontok, így egyáltalán nem gyerekek és kicsinyes döntés, ha úgy határozol, megszabadulsz volt párodtól. Igen online is! 

 

Ő meg ki? 

Sok ismerősünk régi középiskola vagy egyetemi ismeretség, olyanok, akiknek arca az idő előrehaladtával könnyedén kikopik emlékezetünkből. Pláne ha időközben férjhez megy és esetleg nevet is változtat. Az ilyen kapcsolatok felesleges bővítik az ismeretségi körödet, hiszen elég olyanokra koncentrálni, akik valóban a szűk baráti vagy haveri társaságod erősítik. Esetleg megtarthatod azokat a személyeket, akik szakmai szempontból érdekesek lehetnek a későbbiek során, ám az ilyen kapcsolatok gyűjtésére ma már ott a LinkedIN. 

Aki állandóan posztol 

Rendkívül idegesítő jelenség, amikor valaki állandóan, de tényleg megállás nélkül teleposztolja az üzenőfalat. Lehet, hogy az ő hörcsöge, kutyája, macskája, esetleg kislánya, kisfia a legcukibb ezen a földön, de mégis vannak bizonyos határok, amik keretében érdemes működni a virtuális térben. Egy idő után nagyon elegünk lehet azokból, akik nem tudnak megálljt parancsolni önmaguknak és minden tízedik percben új fotót, idézetet, videót tesznek közzé. Az ilyen ismerősöktől nyugodtan szabadulj, meg vagy legalábbis állítsd át az adatvédelmi beállításaid és szűrd ki az általa közzé tett bejegyzéseket. 

 

A lány az egyetemről 

Annak idején lehet, hogy jóban voltatok, ám mára már mindkettőtök élete egész más irány vett? Esetleg abszolút nem is volt köztetek kontakt csak tudtad, hogy ő az a csaj, aki szívesen kölcsönadja a jegyzeteit? Az ilyen egyetemi kötelékek akár lehetnek hosszabbtávúak is, de ha például valakinek még a keresztneve sem mond már neked semmit, jobb, ha békében elválsz tőle és törlöd a Facebook ismerőseid közül. Hidd el hosszabb távon jobb, ha csak azokra korlátozódik online jelenléted, akiket valóban ismersz, hiszen így kialakíthatsz egy olyan virtuális baráti teret, ahol bátran fordulhatsz bárkihez segítségért, anélkül, hogy gondolkodnod kellene rajta vajon ki is az illető. 

 

About The Author